Pula: Eksplozija na otpadu spalila povrce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Krajem prošlog tjedna u poslijepodnevnim satima u krugu otpada Jadran-metala dogodila se eksplozija nakon koje su se djelatnici na otpadu razbježali. Vjetar je na cijelo naselje podigao gusti žuti dim koji je pekao oci i smrdjelo je na sumpor. Drugo jutro u našem vrtu sve je doslovno bilo "spaljeno", ispricala nam je citateljica (podaci poznati redakciji), jedna od stanarki Ulice Ilirija nadomak otpada, koja je, kako kaže, slucaj prijavila inspekciji za zaštitu okoliša.

U vrtu citateljice doista se moglo vidjeti "odjednom" uvenulo bilje, djelomicno osušeno stablo breskve i smokve, vinova loza, pomidori i jagode...

- Obratila sam se otpadu, medutim do direktora nisam uspjela doci. Kažu mi da se kod njih ništa neuobicajeno nije dogodilo niti su zaprimili bilo kakvu dojavu. Nije mi jasno kako se ništa nije dogodilo kad se sve vidjelo i radnici su im se razbježali, nastavila je citateljica, koja uzorak zemlje iz svog vrta, u kojem je spaljeno povrce, namjerava poslati na analizu.

Tijekom ponedjeljka i utorka informaciju o dogadaju na otpadu pokušali smo provjeriti u Jadran-metalu, medutim do direktora Edija Pavletica nismo uspjeli ni mi doci jer je, kako nam je receno, ponedjeljak proveo na sastancima, a potom otišao na službeni put. Na odlagalištu otpada se, pak, djelatnost normalno odvijala, preše metala bile su u punom pogonu i ništa nije odavalo da se u subotu ovdje dogodila ikakva eksplozija.

Da se incident ipak dogodio, potvrdilo nam je Ministarstvo zaštite okoliša ciji nam je Odjel za odnose s javnošcu potvrdio da je inspekcija zaštite okoliša u ponedjeljak zaprimila prijavu vezanu uz dogadaj te je uvrstila u plan rada. Ocevid ce, kaže, obaviti u najskorijem roku.


Podijeli: Facebook Twiter