Pula: EE tim za učinkovitije gospodarenje energijom

Polaganje kablova za struju na Kapitolinskom trgu (M. ANGELINI)
Polaganje kablova za struju na Kapitolinskom trgu (M. ANGELINI)

Trinaest akata usvojio je pulski gradonačelnik Boris Miletić od početka godine, a prezentirao ih novinarima danas u komunalnoj palači. Među njima se ističe osnivanje EE tima (energetske efikasnosti) Grada Pule koji ima za cilj izvršavati obveze iz europskog i nacionalnog okvira vezanog za gospodarenje energijom na lokalnoj razini.

Za voditeljicu tima imenovana je Minja Savović iz Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu, dok su kao članovi imenovani  Jasna Karleuša Simić iz Odsjeka za imovinu, Vanesa Lončar iz Odsjeka za izgradnju i održavanje, Kristina Fedel Timovski iz Odsjeka za informiranje i međunarodnu suradnju Ureda Grada, Tatjana Kancelar i Marijan Kaurić iz Odsjeka za opće poslove Upravnog odjela za financije i opću upravu, Lorena Dropulić iz Odsjeka za zaštitu okoliša Upravnog odjela za prostorno uređenje, Nina Velkavrh iz Odsjeka za prostorno planiranje i graditeljsko nasljeđe Upravnog odjela za prostorno uređenje te Sabina Dobrila Paris iz Odsjeka za odgoj, obrazovanje, sport i tehničku kulturu Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

EE tim planirat će i koordinirati aktivnosti provedbe projekta.

Na svim nekretninama koje su u vlasništvu Grada, javnim ustanovama i komunalnim poduzećima, provodit će se mjere energetske učinkovitosti, pratiti potrošnja električne energije te provoditi mjere kojima će se električna energija uštedjeti, pojašnjeno je prilikom prezentiranja gradonačelnikovih akata te je istaknuto da je to još jedan značajan korak u racionalnom gospodarenju energijom na području Pule. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter