Pula: E-konzultacije za uređenje gradskih kupališta

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Danas počinju e-konzultacije koje pokreće Grad Pula u kojima se traže od građana najkvalitetnija rješenja i prijedloge o tome kakvo kupalište žele na Valkanama. No, Grad je osim Valkana ovim e-Konzultacijama pridodao i kupalište Stoja, kako bi prikupio prijedloge za uređenje oba gradska kupališta.

E-konzultacije o prikupljanju prijedloga za uređenje kupališta Valkane dostupne su na službenoj stranici Grada Pule www.pula.hr, a unutar ove inicijative bit će također moguće dostaviti samo ideju u tekstualnom i/ili grafičkom obliku te neće biti nužno podnošenje cjelovitih projektnih prijedloga. Prijedlozi će se prikupljati do 1. rujna ove godine.

Naime, Grad smatra da jedno od najatraktivnijih područja Pule i omiljeno kupalište brojnih građana na Valkanama predstavlja veliki razvojni potencijal, a o njegovom daljnjem i konačnom izgledu trebaju odlučivati i sami građani. Putem e-Konzultacija Grad želi prikupiti sve prijedloge, ideje i mišljenje građana da bi dodatno oplemenili to područje.

Područje obuhvata koje se proteže na 11,4 hektara određeno je Detaljnim planom uređenja (DPU) Valkane, a namjenom područja definirane su tri osnovne prostorne zone i predviđene moguće poslovne i sportsko-rekreacijske namjene. Namjera je Grada urediti i izgraditi polivalentni kupališni kompleks s ciljanom uslugom u smještajnom dijelu i uslužnim sadržajima usmjerenim na građane.

Na Stoji je, pak, područje obuhvata 2,95 hektara, a DPU Stoja predviđena je servisno-pješačka površina, zona rekreacije, zelenilo i kupalište, te građevine sportske namjene u funkciji kupališta. Tek manjim dijelom predviđeni su objekti za ugostiteljstvo i trgovinu.

Grad Pula ovim putem želi dodatno unaprijediti komunikaciju s građanima i uključiti ih u aktivno promišljanje razvoja grada. Već ranije građani su putem e-Konzultacija odlučivali o načinu prometovanja rivom, budućem izgledu kružnog toka u Šijani te dali svoje prijedloge koji su potom uvršteni u gradski proračun.

Inače, posljednji pokušaj uređenja Valkana i Stoje propao još prošle godine jer investitor, za Valkane dugogodišnji zakupac tamošnjeg ugostiteljskog objekta Enes Ibrahimović, nije u zadanom roku dobio lokacijsku dozvolu te je poništena Odluka o namjeri davanje koncesije za Valkane. Isto nije uspio Dario Kliba na Stoji. Kupališta su tako, ponovno, dana na upravljanje Pula parkingu. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter