Pula: E-bicikli ponovno dostupni na proljeće

Električni bicikli ponovno dostupni na proljeće (D. MEMEDOVIĆ)
Električni bicikli ponovno dostupni na proljeće (D. MEMEDOVIĆ)

Zbog dolaska hladnijeg vremena, prvi javni servis za prijevoz električnim biciklima u Puli od jučer je privremeno nedostupan za uporabu. Bicikli koji su postavljeni u sklopu pilot-projekta "Bičikleta" i koje su građani koristili u svrhu javnog prijevoza bit će ponovno dostupni na proljeće. Povlačenje bicikala iz uporabe i ranije je najavljeno iz Grada, no vrijeme njihova korištenja dodatno se produžilo zbog lijepog vremena.

Za vrijeme zimskog perioda električni bicikli bit će propisno uskladišteni te će na proljeće građane dočekati na već poznatim lokacijama na Giardinima 2 i kod gradske tržnice, pored restorana Markat. Zbog iskazanog velikog interesa, iduće se godine planira daljnja nadogradnja sustava, a usluga korištenja bicikala i dalje ostaje besplatna.

Projekt se provodi u sklopu aktivnosti europskog projekta Movesmart, koji se financira iz europskog programa FP7i traje sve do kraja 2016. godine. Sve dodatne informacije moguće je dobiti u Informacijskom centru Edic Pula na Giardinima. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter