Pula: Dvogodišnje održavanje cesta 6,34 milijuna kuna

Tvrtka Cesta održavat će nerazvrstane ceste (Arhiva)
Tvrtka Cesta održavat će nerazvrstane ceste (Arhiva)

U posljednja dva tjedna gradonačelnik Boris Miletić usvojio je 27 akata, koje je danas predstavila njegova zamjenica Elena Puh Belci uz pročelnike gradskih odjela. Među odlukama ističe se ona o izboru pulske tvrtke Cesta za dvogodišnje održavanje nerazvrstanih cesta. Odluka je proslijeđena Gradskom vijeću na konačno odlučivanje.

Kako piše u obrazloženju odluke, na javnom natječaju za obavljanje komunalne djelatnosti održavanja nerazvrstanih cesta i javnih površina u dijelu komunalnih poslova pojačanog održavanja i rekonstrukcije, odabrana je, dakle, ponuda pulske tvrtke Cesta, koja je bila i jedina valjana. Cesta će tako u naredne dvije godine održavati pulske ceste za iznos od 6,34 milijuna kuna (s PDV-om), a jamstveni rok njihovih radova iznosit će četiri godine. O prihvaćanju ove odluke odlučivat će gradski vijećnici, a to će se na njihovom dnevnom redu, predviđa se, naći sredinom listopada kada bi se trebala održati iduća sjednica Gradskog vijeća Pule.

Osim toga, zanimljiva je i odluka o prodaji 16 gradskih nekretnina. Naime, na drugom javnom natječaju, onom za prodaju gradskih nekretnina, Grad je prodao 16, od ukupno 23 koje su se našle u ponudi, za što bi se u gradski proračun trebalo uplatiti ukupno 417 tisuća eura prihoda, odnosno 3,14 milijuna kuna. Najvišu cijenu postigla je parcela na Busoleru, površine 1.906 četvornih metara, koja je prodana Liviju Lušetiću po cijeni od 95,3 tisuće eura, odnosno 50 eura po kvadratu.

Za parcelu na Stoji površine 525 četvorna metra, Grad je od Modo d.o.o. prihodovao 78.430 eura, odnosno gotovo 150 eura po kvadratu. Bračni par Karlić iz Zagreba, pak, platio je zemljište u Štinjanu površine 421 četvorni metar 42.100 eura, odnosno sto eura po kvadratu. Na natječaju su prodane još i parcele od 19 do 556 četvornih metara, većinom po početnoj određenoj cijeni, i to na područjima Šikića, Vidikovca, Monvidala, Gregovice, Šijane, te Starog grada. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter