Pula: Dva svjetska i europski rekord

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na pulskom stadionu SRC-a Uljanik na Verudi tijekom vikenda održano je 14. otvoreno atletsko prvenstvo Hrvatske za paraolimpijce pod visokim pokroviteljstvom premijerke Jadranke Kosor i pulskog gradonacelnika Borisa Miletica.

Sudjelovalo je 147 sportaša iz sedam zemalja i 14 hrvatskih atletskih klubova. Sportski dogadaj ostat ce upamcen po dva svjetska rekorda slovenskih atleticara - Jože Flerea u bacanju diska te Tatjane Majcen-Ljubic u bacanju kugle, ali i europskom rekordu hrvatskog atleticara Bore Radenovica u bacanju kugle.



Dva atletska dana donijela su i pregršt medalja za Puljane, dvjema najsjajnijim kolajnama uvjerljivo se okitila najbolja svjetska skakacica u dalj Mikela Ristoski, koja je pomela konkurenciju u dalju i na stotki (w:+0,1). U utrci na sto metara (w:+0,5) slavila je i Katarina Škrinjaric, iza koje se plasirala Martina Brletic, dok je Mirjana Ružnjak slavila u utrkama na 100 i 200 metara (T54).

Najuspješniji pulski rezultat zabilježen je u utrci na sto metara (w:+0,4) gdje su Puljani osvojili prva cetiri mjesta. Slavio je Andrija Krot-Novosel, ispred Dina Slokovica i Adama Milera.

Svega 30 centimetara dijelilo je pulskog bacaca koplja Marka Uležica od toga da uz zlatnu medalju rezervira put na Paraolimpijske igre u Londonu sljedece godine. Njegovo koplje, medutim, letjelo je 42,27 metara u daljinu, pa ce Uležic A-normu potražiti na sljedecem natjecanju u Italiji.

Zlatom se okitio i pulski bacac kugle Miljenko Vucic (F12,13), koji je u bacanju koplja dohvatio i broncanu kolajnu, identicno kao i Ramon Bajcinoci u skoku u dalj. Jelena Vukovic, pak, osvojila je srebro u bacanju diska.


Podijeli: Facebook Twiter