Pula: Dovršeno blagdansko ukrašavanje gradskih ulica

Jelka ima novo mjesto, tik uz gradsku palaču
Jelka ima novo mjesto, tik uz gradsku palaču

Grad Pula dovršio je blagdansko ukrašavanje glavnih ulica i trgova. Tako je i ove godine grad osvanuo prigodno osvijetljen, a novost su i neki punktovi koji su time donijeli dodatnu svježinu, iako Grad nije zbog toga potrošio više novca. Kako saznajemo u Odjelu za informiranje, Grad je ove godine utrošio 172,3 tisuće kuna, što je na razini prošle godine.

"Dekoracije su postavljali djelatnici riječke tvrtke Sandi d.o.o. koja je izabrana putem natječaja kao najpovoljniji ponuđač. Kao i prethodnih godina i ove godine dekoracije se nalaze na ulazima u grad i to na raskrižju Vodnjanske i Creske ulice te Paduljskog puta, u Ulici Prekomorskih brigada, odnosno raskrižju s Medulinskom, Premanturskom i Šišanskom ulicom.

Ukrasi su postavljeni i po Tomasinijevoj ulici, na Vidikovcu kod spomenika, te na Stoji i Verudi, potom na kružnom toku Trg na mostu i u dijelu Koparske ulice te u Ulici Sv. Petra.

Osim na ovim pozicijama, novogodišnja dekoracija naći će se i u Arsenalskoj, Istarskoj, Laginjinoj te Zagrebačkoj ulici kao i u dijelu pješačke zone koju čine Giardini, Forum i Kandlerova, Flanatička i Ulica Sergijevaca", saznajemo u Gradu.

Novost je što je ove godine bor na novoj lokaciji i to na Forumu, pored gradske palače, i što je visok čak 12 metara, a bit će ukrašen s više od 120 kuglica, kažu iz Odjela za informiranje.  (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ; snimio M. ANGELINI)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter