Pula: Dovršeni radovi u Creskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska Creska ulica u srijedu je i službeno otvorena za promet. Doduše, vozilima se njome moglo još krajem prošlog tjedna, što su mnogi i iskoristili, ali je za dovršetak prometnice trebalo iscrtati vodoravnu signalizaciju što je ucinjeno pocetkom ovog tjedna.

U toj su ulici radovi poceli pocetkom rujna, jer su stanovnici Velog Vrha tražili da se ne kopa tijekom turisticke sezone. Konkretno, izgradena je oborinska odvodnja jer su bila ucestala plavljenja tijekom vecih kiša.

Uz oborinsku odvodnju, rekonstruirane su vodovodna i plinovodna mreža, postavljeni su nogostupi s obiju strana ceste te rasvjeta, što je posebno važno zbog blizine OŠ Veli Vrh. Ukupna vrijednost investicije iznosila je 1,65 milijuna kuna.

Da bi se sprijecilo plavljenje cijelog tog dijela, na red ce doci i izgradnja oborinskog kolektora na Vodnjanskoj cesti. Iako je to u ingerenciji Hrvatskih cesta, Prhat je pocetak radova najavio za 2012. godinu. Rijec je, dakle, o cjelovitoj rekonstrukciji Vodnjanske, cije je trenutacno stanje MUP ocijenio kriticnim.

Uz rekonstrukciju prometnice, izgradila bi se oborinska odvodnja i javna rasvjeta te pješacka zona. Za projekt su vec ishodovane dozvole. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter