Pula: Dosad nijedan prijedlog za priznanja Grada

Prošlogodišnji dobitnici priznanja Grada Pule (M. ANGELINI/arhiva)
Prošlogodišnji dobitnici priznanja Grada Pule (M. ANGELINI/arhiva)

Do 15. siječnja traje rok za dostavu prijedloga kandidata za dodjelu pulskih javnih gradskih priznanja koja će se uručiti u povodu Dana grada, 5. svibnja. Iako je već 20-ak dana otvorena mogućnost predlaganja kandidata, u Grad još nije stigao nijedan prijedlog. Valja naglasiti da prijedloge s obrazloženjem mogu dostaviti građani i pravne osobe s prebivalištem u Puli.

Priznanja se, inače, dodjeljuju u četiri kategorije - Nagrada grada Pule, Grb grada Pule, Povelja grada Pule i povelja "Počasni građanin grada Pule". Nagrada se dodjeljuje istaknutim pojedincima koji su svojim višegodišnjim radom i posebnim uspjesima u unapređivanju gospodarstva, znanosti, kulture, tjelesne i tehničke kulture, odgoja, obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi, zaštite čovjekova okoliša ili u pružanju humanitarne i druge pomoći, dali značajan doprinos razvitku i ugledu grada.

Grb se dodjeljuje pojedincima za postignute izvanredne rezultate i osobite uspjehe ostvarene u 2012. godini. Povelja grada dodjeljuje se pravnim osobama - trgovačkim društvima, ustanovama ili udrugama za izvanredne rezultate i osobite uspjehe u radu, a povelja "Počasni građanin grada Pule" dodjeljuje se kao posebna počast pojedincima koji nisu stanovnici Pule, a svojim su osobnim doprinosom zadužili Pulu i njene građane, značajno pomažući napredak i razvoj grada te suradnju s drugim gradovima u zemlji i inozemstvu.

Prijedlog kandidata mora potpisati predlagatelj, treba biti obrazložen i po mogućnosti popraćen dokumentacijom kojom se dokazuju navodi iz prijedloga i obrazloženja. Prijedlozi se podnose do 15. siječnja na adresu Grad Pula-Pola, Odbor za dodjelu nagrada i drugih priznanja, Forum 1, 52100 Pula.

Inače, prošle godine Nagrada grada pripala je 75-godišnjem glazbeniku Davoru Lorkoviću, uglednom jazzeru usmjerenja, pijanistu, aranžeru, skladatelju i voditelju orkestra Big Band Pula koji djeluje u sastavu pulskog Puhačkog orkestra. Grb je dodijeljen dr. sc. Goranu Ivetiću, doktoru zrakoplovstva, za izniman doprinos, razvijanje i implementaciju istraživačkog programa na inovativne tehnologije Laser shock peening u području zrakoplovstva, dok je Povelja grada pripala SAC-KUD-u "Lino Mariani" za 65-godišnji doprinos kulturno-umjetničkom stvaralaštvu i očuvanju identiteta talijanske nacionalne zajednice te glazbene baštine istarskog podneblja.

Uz tri najviše gradske nagrade lani je dodijeljeno čak pet posebnih gradonačelnikovih priznanja. Za 30 godina djelovanja i širenja muzičke kulture nagrađen je prvi i najstariji rock bar Mimoza, dok je za 50. obljetnicu rada nagrađen klub Uljanik. Polaznik 2b razreda Osnovne škole "Giuseppina Martinuzzi" Roberto Šegon nagrađen je za sjajan crtež koji je na međunarodnom natječaju u Italiji među 600 radova izabran za logo Ceste maslinovih ulja. Gradonačelnikovo priznanje dobile su i dvije humanitarne udruge - Facebook Puljani humanitarci i Naš san, njihov osmijeh. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter