Pula: Dominik Družeta na prijemu u Komunalnoj palači

Dominik Družeta na prijemu u Komunalnoj palači (B. PETROVIĆ)
Dominik Družeta na prijemu u Komunalnoj palači (B. PETROVIĆ)

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci u pulskoj Komunalnoj palači primila je člana judo kluba "Istarski borac" Dominika Družetu koji je na netom okončanom Svjetskom kadetskom prvenstvu u Miamiju, u kategoriji do 81 kilogram, ostvario izniman rezultat zauzevši 7. mjesto.

Prenijevši mu čestitke gradonačelnika Borisa Miletića, Puh Belci je navela da je njegova pobjeda dobra poruka za sve mlade koji, iako u malom gradu, mogu postići vrhunske rezultate i u svjetskim razmjerima.

Kako je rekao njegov trener Dean Ilić, Dominik je predvodnik generacije koja zadnjih pet, šest godina ostvaruje odlične rezultate.

- Dominik je najuspješniji u čitavoj generaciji, a moram reći da je konkurencija na svjetskoj razini strahovita i da svatko može pobijediti svakoga. Dominik je bio peti na europskom prvenstvu, sedmi na svjetskom i samo mu korak nedostaje do zlata, naveo je Ilić.

Prema riječima predsjednik kluba Marina Derossija, u Istarskom borcu trenira od 150 do 200 članova, a klub je usmjeren na rad s djecom i mladima. Isto tako puno ulažu u rad na edukaciji trenera.

- Svako dijete treba se baviti sportom, no isto tako imaju pravo da ne budu šampioni. Upravo zato radimo sa svom djecom jednako i pružamo im jednaku šansu, a taj rad na kraju rezultira borcima koji postižu vrhunske rezultate, naveo je Derossi.

Sedamnaestogodišnji Puljanin novinarima je, uz riječi da je prvi put bio u Americi, ukratko pojasnio tijek svojih borbi te na pitanje odgovorio kako trenira od četvrte godine i to dva puta tjedno. Uskoro, naveo je, ulazi u kategoriju juniora i želja mu je osvojiti neku od europskih i svjetskih medalja, a zatim ostati i u daljnjem profesionalnom životu vezan uz sport i judo. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter