Pula domaćin svjetskog prvenstva u plesu

S konferencije za novinare u Komunalnoj palači (M. ANGELINI)
S konferencije za novinare u Komunalnoj palači (M. ANGELINI)

Od 21. do 25. svibnja u Puli će se u Domu sportova "Mate Parlov" održavati Svjetsko prvenstvo u sportskim i modernim plesovima. Organizator ove prestižne manifestacije, koja se u Puli održava drugi put, ovdašnji je KUD Tasa - Art Dance Studio, koji je izvrsnom organizacijom 2008. godine ponovno dobio povjerenje federacije.

Očekuje se više od 2.000 plesača iz više od 30 zemalja svijeta koji će kroz bogati program natjecanja i radionica prikazivati svu ljepotu plesne umjetnosti.

- Natjecanje će se odvijati na tri pozornice. Bit će čak 28 kategorija, a natjecatelji su u dobi od pet godina nadalje, rekla je u ime organizatora Tatjana Samuele Ban, najavljujući pritom svečanost otvorenja koja će se održati u srijedu s početkom u 17 sati ispred Arene.

Ondje će se okupiti natjecatelji svih zemalja i u povorci krenuti pulskim ulicama sve dio Foruma gdje će se održati prigodni program. Na kraju programa otpjevat će se i himna prvenstva uz zajednički ples koji će zapravo biti dio scenografije svakog dana natjecanja.

Alen Vozila rekao je među ostalim da je cilj da se organizacija dobije i idućih godina. Jednodnevna ulaznica stoji 35 kuna, a ona za sve dane natjecanja 100. U tu su cijenu uključeni i after partyji koji će se održavati u hotelu Pula. Ondje će se održati i izbori za miss svjetskog prvenstva i miss hostesa, a tijekom natjecanja bit će organizirane i radionice plesa.

Pula će tako, kako je istaknula i pročelnica za kulturu Jasmina Nina Kamber, tijekom pet dana biti epicentar plesnih vibracija, a podršku i dobre želje izrazila je i direktorica pulskog TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj.

Natjecanja će počinjati svakoga dana već od 9 sati, a trajat će do 21 sat nakon čega se zabavni program nastavlja u hotelu Pula. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter