Pula domaćin kampa i natjecanja u plesu na šipci


Prvi međunarodni Croatia Pole Camp održat će se u hotelu Brioni od 25. do 28. rujna, a natjecanje Pole Theatre Croatia 27. rujna u Circolu od 21 do 23 sata. Kamp i natjecanje u sklopu njega organizira pulska udruga S Fitness, jedan od vodećih centara plesa na šipci u Hrvatskoj.ž

Inače, Croatia Pole Camp je ljetni kamp za sportaše, ljubitelje sporta i plesa na šipci te je jedini takve vrste u ovom dijelu Europe. Tijekom četiri dana gostovat će dvije pole dance sportašice svjetski poznatog glasa Marion Crampe iz Francuske i Anastasia Skukhtorova iz Rusije. U kampu sudjeluje 70 sportaša, većinom stranih državljana te još 130 sportaša gostiju koji će sudjelovati na pojedinim plesnim i sportskim radionicama.

Glavni motivi S Fitnessa u organizaciji Croatia Pole Campa su promidžba plesa na šipci kao zahtjevne sportske discipline te grada Pule, Jadranske obale, bogate kulturološke i prirodne baštine. Cilj je stvoriti najveći pole camp u Europi i ugostiti svake godine sve više sportaša iz cijeloga svijeta kojima će se ponuditi razni dodatni programi obilaska grada, ronjenje, izleti u Nacionalni park Brijuni i slično, čime se organizator trudi promicati lijepu turističku sliku grada Pule i okolice jer je većina sportaša iz Francuske, Njemačke, Švicarske, Slovenije, Mađarske i Makedonije.

Kroz četiri dana održati će se 42 sportske radionice, u velikoj dvorani hotela održati će se četiri radionice fitnessa i plesa na šipci dnevno, dok će se u manjoj dvorani tijekom cijelog dana provodit treninzi raznih sportsko-rekreacijskih aktivnosti: pilates, yoga, chair dance, treninzi stretchinga i snage. U sklopu Croatia Pole Campa, u subotu 27. rujna predstavit će se i održati Pole Theatre Croatia, prvo umjetničko natjecanje u plesu na šipci u Hrvatskoj s početkom u 21 sat u sali Circola u Puli. (S. R. S.)


Podijeli: Facebook Twiter