Pula domaćin Foruma žena poduzetnica

Gradonačelnik je ugostio poslovne žene
Gradonačelnik je ugostio poslovne žene

Gradonačelnik Pule Boris Miletić u srijedu je, zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za financije i opću upravu Vesnom Sajić te zamjenicom župana Istarske županije Giuseppinom Rajko, u prostorijama Komunalne palače ugostio predstavnice BPW-a Pula na čelu s predsjednicom Alidom Perkov. Prijemu je prisustvovala i gošća iz Meksika, predsjednica BPW International Yasmin Darwich koja u Puli boravi povodom održavanja 10. Foruma BPW Danube net.

- Kako bismo bili društvo jednakih šansi, moramo imati jednake mogućnosti, stoga držim da je dostupnost obrazovanja ključna stavka. Osim u obrazovanje, bitno je ulagati i u podizanje društvenih standarda poput dostupnosti dječjih vrtića, škola u jednosmjenskoj nastavi i ostalih uvjeta koji znatno olakšavaju suživot zaposlenim obiteljima u zajednici, naglasio je Miletić i pritom izrazio zadovoljstvo što se upravo u Puli održava ovaj međunarodni forum na kojemu se progovara o pravima i jednakostima žena poduzetnica te o poticanju poduzetnica na inovatorstvo i znanost.

Predsjednica BPW-a Pula i predsjednica zajednice poslovnih žena Podunavlja Alida Perkov zahvalila se na kontinuiranoj podršci koju Grad pruža ženama poduzetnicama te aktivnostima u kojima BPW kao klub sudjeluje.

- Ove smo godine domaćini desetog BPW Foruma koji okuplja 150 poduzetnica iz 10 zemalja, a središnja je, vrlo aktualna tema 'Žene u STEM zanimanjima, inovacijama i rukovođenju'. Cilj je potaknuti žene na zapošljavanje u djelatnostima u STEM područjima (Science, Technology Engineering, Mathematics) jer je riječ o dobro plaćenim zanimanjima koja nude dobru perspektivu u budućnosti, istaknula je Perkov.

Svoja iskustva prenijela je Yasmin Darwich koja je konstatirala da je izuzetno bitno umrežavanje zemalja koje okružuju Dunavsku regiju. Na taj način možete surađivati te progovarati o pitanjima i ciljevima tipičnima za regiju kojoj pripadate, navela je Darwich te nadodala kako će nadolazeći Forum biti mjesto razmjene iskustva i susreta članica iz cijelog svijeta. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter