Pula: Dolina žuljeva na meti obijesnih mladica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Stvarno je došlo loše vrijeme. Ništa više nije sveto! A nekada nije bilo tako. Omladina se zabavljala, ljudi su radili i sve je funkcioniralo kako treba. Sada roditelji ne rade, mladi su nezadovoljni jer posla nema ni za njih pa idu okolo i uništavaju. Sada smo im na meti mi i naše barake," gotovo u dahu ispricao nam je Ecio Pauletic, jedan od vlasnika koji obraduju male vrtove ponad uvale Valsaline, poznatijoj medu starijim Puljanima kao Dolina žuljeva.

Nakon što je prije 20-ak dana grupica razbijaca odradila prvo nocno vikend-divljanje po njihovim barakama i vrtovima, isto se ponovilo i prije nepunih tjedan dana. U pravilu, kako saznajemo od nekoliko tamošnjih vlasnika baraka, ne ukradu ništa jer u tim kucicama ionako nema niceg vrijednog, ali naprave štetu i razbiju lokote.

- Lokoti koštaju, a slome ga kao od šale. Mali su oko 30, a veliki i do 100 kuna. Kracun je velik, ali je lokot lako razbiti. Ne možemo baš sve zatvoriti. Sada sam stavio nekakvu žicu i zaštitio, a na kraj ponovno lokot, neki stari koji sam imao. Nadam se da ga sad nece razbiti. Ne razumijem zašto to rade. Ne diraju ništa, ni alat, motike su netaknute, cak ni flaširanu bocu crnog vina nisu uzeli, iako su je mogli razbiti barem da vide što je u njoj! Samo lokote razbijaju i mislim da se u tome natjecu, tko ce više razbiti, rekao nam je nadalje Pauletic.

Na upit jesu li prijavili policiji, odgovara da nisu jer je prekomplicirano pisati prijavu i proci tu proceduru, a ionako, kaže, nemaju što prijaviti osim razbijenih lokota, provale u barake i eventualno porazbacane stvari. Tek na kraju našeg razgovora dodaje da je na ovom zemljištu skoro 30 godina. (S. ZRINIC TERLEVIC; snimio M. MIJOŠEK)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter