Pula: Dojmljiv koncert dua Loose u Domu branitelja

Duo Loose na pozornici pulskog Doma branitelja (V. BEGIĆ)
Duo Loose na pozornici pulskog Doma branitelja (V. BEGIĆ)

Kada je Joni Mitchell još prije više od četiri desetljeća napisala pjesmu "Blue", u jednom je stihu navela da su pjesme kao tetovaže. Tim su se stihom vodili i članovi novoosnovanog dua Loose, Irena Vladisavljević (klavir, vokal) i Sandro Lučić (vokal i usna harmonika), koji su se predstavili cjelovečernjim koncertom u petak u pulskom Domu hrvatskih branitelja.

Za njih su pjesme, kako su sami rekli, upravo kao tetovaže, neke se lako skinu, a druge ostanu zauvijek. Predstavili su se stoga nizom obrada raznih pjesama koje su im posebno drage.

Obradili su tako poznate naslove kao što su "Skinny Love", "Born to Die", "Run", "Smoke", "May It Be", "Near You Always", "River", "I'll Remember You", "Serial Killer", "Heart of Gold", "Ride" i drugima, stvorivši vrlo sugestivno ozračje i pokazavši da nije potrebno puno da bi se stvorio kvalitetan koncertni ugođaj.

Prigušena svjetla, publika koja sjedi za stolovima i naručuje piće, intiman ugođaj… bili su savršena kulisa za upijanje ležernih glazbenih nota u izvedbi vrsnih interpreta, koji su osvojili slušatelje ne samo svojim tehničkim i izvedbenim vještinama, već i scenskim nastupom.

Za točku na "i" pobrinuli su se i gosti, vrsna flautistica, uvijek prisutna na brojnim manifestacijama i aktivna pulska kulturna djelatnica Nataša Dragun te talentirani mladi glumac Franjo Tončinić. Potonji je poznat široj publici po izvrsnoj glumi u predstavama za djecu Teatra Naranča, ali i po ulogama u ozbiljnijim predstavama.

Svakako, vrlo dobar debi i nešto novo u pulskoj kulturnoj ponudi. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter