Pula: Dogodine refil park na 14 tisuća kvadrata

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Prema informacijama koje smo dobili prošlog tjedna, u Puli bi se iduće godine trebala početi graditi čak tri shopping malla. Jedan u velikom krateru uz obilaznicu u Šijani, drugi i najveći u kamenolomu Max na Stoji i treći podno Bille na Kaštanjeru. Upravo ovaj potonji trebala bi graditi austrijska tvrtka iz Klagenfurta, odnosno hrvatska podružnica MID Bau Nekretnine d.o.o. koja je taj projekt otkupila od zagrebačke firme Dilutus, vlasnika Željka Marića.

Odustali od višekatnice

- Početak gradnje centra jest predviđen početkom 2015. godine, no na to utječe niz faktora od pretprojektiranja, koje je u tijeku, potom ishođenje potrebnih dozvola, iznajmljivanje, financiranje, i druge potrebne radnje prije samog formalnog početka gradnje, kaže nam mag. Neven Marić iz tvrtke MID Bau Nekretnina i pritom ističe da zbog svega toga ne može i garantirati takav terminski plan.

No, ono što je mogao potvrditi jest da je u planu gradnja prizemnog centra, odnosno takozvanog refil parka, a ne višekatnice. Nije potvrdio da su već i potpisani predugovori s poznatim brendovima H&M, DM, Mueller…

Valja međutim podsjetiti da je Grad tvrtki Dilutus prodao građevinske čestice od ukupno 19.720 četvornih metara za početnu cijenu od oko 22 milijuna kuna, odnosno gotovo tri milijuna eura. To se zemljište proteže između Santorijeve ulice i Pet shopa na obilaznici. Usto, Dilutus je kasnije kupio i oko pet tisuća kvadrata okolnog zemljišta od privatnih vlasnika.

Poznate marke

Prema Dilutusovom projektu tu se trebao izgraditi centar s dvije podzemne etaže za parking, velikim supermarketom te mnoštvom trgovina na površini od gotovo 14 tisuća kvadrata. No MID Bau je zatražio i dobio izmjenu projektu pa novo rješenje tek treba sačekati.

Inače, hrvatska podružnica Mid Baua izgradila je po Hrvatskoj nekoliko shopping mallova, poput Garden malla u zagrebačkoj Dubravi, te shopping malla u osječkom predjelu Jug II, odnosno centre u Sisku, Valpovu, Zaboku, Požegi i Koprivnici, s poznatim trgovačkim lancima. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter