Pula: Dodatna sredstva za uređenje Mornara

Vratolomije s pontona (M. ANGELINI/arhiva)
Vratolomije s pontona (M. ANGELINI/arhiva)

Na kupalištu Mornar ove je godine u svibnju, uz Dan grada Pule, svečano porinuto novo pontonsko plivalište, na radost i veselje brojnih plivača, ali i sportskih klubova čiji članovi ovdje ljeti odrađuju treninge.

I doista, investicija se isplatila jer se ovdje svakodnevno skokovima s pontona zabavljaju i djeca i odrasli. S druge strane, tri plivačka i jedan vaterpolo klub pripremaju svoje članove za zimska natjecanja. No, takvo svakodnevno korištenje ipak zahtijeva i dodatne investicije, koje je i najavio nadležni gradski pročelnik Damir Prhat.

Kako smo već pisali, uređenje plivališta Mornar bilo je predviđeno Planom upravljanja pomorskim dobrom još od 2009. godine, a otad se u fazama i provode radovi na plivalištu: nakon što su uređeni tuševi, redovno su se postavljali kemijski sanitarni čvorovi, a prošle je godine ponuda plivališta nadopunjena i kontejner-svlačionicom te odlagalištem rekvizita za potrebe plivačkog i vaterpolo kluba.

- Upravo se izrađuje projektna dokumentacija za nadogradnju tamošnjeg mola u dužini od 25 do 30 metara, potom za saniranje obalnog zida, a namjera nam je i izgraditi sanitarni čvor jer se pokazalo da kemijski WC-i ipak ne zadovoljavaju potrebe kupača kojih je svaki dan sve više, ustvrdio je pročelnik za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter