Pula: Doček Nove godine na Forumu uz Hladno pivo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na sam doček Nove godine, Silvestrovo, Puljane će na Forumu zabavljati grupa Hladno pivo, Filjo i Night Express, a u ponoć se planira već tradicionalni vatromet. Dan prije, 30. prosinca na Forumu nastupa Teddy Lee i The Beat Fleet, a 1. siječnja zabava na Forumu nastavlja se uz popularne Koktelse. Rečeno je to u četvrtak na predstavljanju cjelokupnog programa ovogodišnje manifestacije "Prosinac u Puli".

Na tržnici gastro programi

Kako je na predstavljaju navela Gordana Restović, ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festivala koji je glavni organizator manifestacije, ovogodišnji program bit će bogatiji nego ikada, a intencija je da se on svake godine i dalje obogaćuje.

- Manifestacije će se održavati na vanjskim lokacijama, na Giardinima, Portarati, tržnici, Danteovom trgu, Forumu te Karolini, a sveukupno će se programi održavati na čak 38 različitih lokacija diljem grada, navela je Restović i dodala da će se narednih godina ove "vanjske lokacije" nastojati kružno povezati dodajući im Ulicu Sergijevaca, koja će postati ulica glazbe, te Forum kao mjesto programa za djecu.

Na Giardinima će se i ove godine organizirati takozvana "Čarobna šuma" od 1. do 31. prosinca s prostorom za programe namijenjene najmlađima. Danteov trg bit će mjesto glazbe i dobre hrane, na Karolini će niknuti "Ledeni grad" s velikim klizalištem, dok se na tržnici planiraju bogati zabavni i gastro programi. Novost je što se ove godine na Portarati neće montirati veliki šator koji će sprječavati cirkulaciju, već će se postaviti manja pozornica s prozirnom kupolom, novogodišnja jelka te ugostiteljski dio. Osim programa "RockTarate" u sklopu koje će nastupiti brojni poznati bendovi - Psihomodo Pop, Songkillersi, Let 3, Nola, Rundek… glazbena događanja organizirat će se i u sklopu "Seasplasha" te u Klubu Uljanik.

- Sve u svemu, ove godine Puljanima i gostima nudimo bogat program sa čak 165 događaja koji će se održavati na 38 različitih lokacija, a u kojima će sudjelovati više od 50 različitih sudionika. Osmišljeno je čak 85 programa za djecu i 60 glazbenih programa za najrazličitije glazbene ukuse, navela je Restović te dodala da će koncerti na Portarati ove godine biti puno "jači" nego lani te će se koncerti održavati svaki tjedan, a zadnji tjedan u godini svaki dan.

Doček sv. Nikole i Djedice

Recimo da će se doček sv. Nikole organizirati u subotu 3. prosinca na Bunarini, a doček Djeda Mraza, uz Twin Horn i Čarobnu frulu, bit će u subotu 17. prosinca na Portarati. U ponedjeljak 12. prosinca dočekat će se pak na Forumu ovogodišnje Betlehemsku svjetlo. Dodajmo da će se u sklopu manifestacije organizirati brojni koncerti, u subotu 3. prosinca šoping akcija "Shopping za sv. Nikolu", a da će se u četvrtak 22. prosinca proglasiti najljepši božićni izlog u gradu Puli. Dodatne informacije o programu i rasporedu održavanja svih programa mogu se potražiti na web stranci www.prosinacupuli.hr

Predstavljanju manifestacije prisustvovao je i pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je izrazio zadovoljstvo programom te zahvalio svim sudionicima i partnerima, posebice Zagrebačkoj banci i Arenaturistu čiji su predstavnici Valter Šarić i Reli Slonim  jučer bili na predstavljanju prosinačkog programa.

- Smatram da Pula ove godine nudi urbanu cjelomjesečnu manifestaciju za sve generacije stoga pozivam sve, od onih najmlađih do onih treće životne dobi, da iskoriste ove programe i uživaju u radostima prosinca, a u Pulu pozivam i žitelje iz cijele Istre, naveo je Miletić.

Istarski župan Valter Flego također je iskazao svoje zadovoljstvo bogatim programima te time da manifestacija iz godine u godinu sve više raste, dok je Vesna Jovičić, predstavnica pulske Turističke zajednica, navela da se TZ ove godine aktivnije uključio u planiranje, ali i financiranje programa te se nada kvalitetnom pomaku koji će u Pulu privući i turiste.

Otvaranje klizališta u nedjelju

Otvaranje "Ledenog grada" na klizalištu Karolina zakazano je već ove nedjelje u 11 sati. Klizalište će biti otvoreno svakodnevno od 27. studenog do 15. siječnja, od 9 do 22 sata. I ove će se godine na Karolini za građane organizirati doček nove godine u podne. (Borka PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter