Pula dobiva novo parkiralište

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izgradnja parkirališta na sjevernoj strani Rojca zapocet ce u iducih dvadeset dana raspisivanjem javnog natjecaja, a planira se investirati 1,168 milijun kuna. Za projekt je vec izraden idejni i glavni projekt s troškovnikom te elaborat parcelizacije, a ishodovane su i potrebne dozvole.

Izgradit ce se parkiralište dugo 146 metara s 87 parkirnih mjesta i oborinska odvodnja. Do parkirališta ce se dolaziti iz Gajeve ulice i uredenim prolazom izmedu gornje strane zgrade Rojca te garaža na vrhu Rovinjske.

Njegova površina je trenutno vecinom skrivena od ociju prolaznika. Za sada nije poznato hoce li novo parkiralište biti u sustavu naplate.

- Nije relevantno govoriti o (ne)naplati parkiranja dok to ne odluci gradonacelnik, pogotovo prije prezentacije projekta. U pripremi je materijal kojim ce se regulirati parkiranje na podrucju cijelog grada, rekao je procelnik za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat.

Sredstva za realizaciju ovog projekta osigurana su u ovogodišnjem i sljedecem proracunu u "Programu izgradnje objekata i uredaja komunalne infrastrukture", a kriterij za odabir najpovoljnije ponude bit ce najniža cijena. Još jedno parkiralište do Rojca trebalo bi rasteretiti ulice Monte Zara, a s tom je svrhom u jesen prošle godine u parkiralište s više od 300 parkirnih mjesta pretvoren i veliki plato u Rojcu.


Podijeli: Facebook Twiter