Pula dobiva Cool book hostel

Cool Book hostel u Industrijskoj zoni
Cool Book hostel u Industrijskoj zoni

Posljednjih godina hosteli su sve popularniji odabir, posebno mladih te onih koji su na proputovanju ili kraćem boravku. Razlog tome je jednostavan - imaju niže cijene smještaja, ali usluga i sadržaji u njima namijenjeni su onima koji nisu previše zahtjevni.

U Puli zasad djeluje tek nekoliko pravih hostela te puno apartmanskih zgrada koje se reklamiraju kao hosteli, no zapravo su apartmani u kojima je cijena noćenja slična kao u hostelima i kreće se između 11 i 25 eura. Razlika je u tome što takvi hosteli rade samo tijekom ljetne sezone, dok pravi hosteli rade cijele godine.

Najpoznatiji pulski hostel je svakako Ferijalni. Zimi je uglavnom prazan jer gostiju nema, no zato tijekom svih ljetnih mjeseci ondje vrvi od mladih. Noćenje ondje košta oko 20 eura, isto koliko u, primjerice, Pipištrelu na rivi koji također radi cijele godine.

Uoči ove turističke sezone otvara se još jedan hostel. U Industrijskoj zoni su radovi u punom jeku kako bi se nekadašnji dom za kooperante Uljanik Standarda pretvorio u hostel s 24 sobe i 72 ležaja. Hostel će nositi ime Cool book hostel i prve goste očekuje u lipnju, a, prema najavama vlasnika Maura Albertinija, radit će cijelu godinu.

- Dugo se bavim turizmom i optimističan sam u vezi hostela, tim više jer je na svjetskoj razini to najbrže rastuća grana turizma, veli nam Albertini. Svaka od 24 sobe imat će tri kreveta i uz pomoć učenika škole primijenjene umjetnosti Albertini namjerava svakoj dati poseban štih. Vjeruje da će hostel već ovu sezonu zabilježiti dobru popunjenost, a uz sebe namjerava zaposliti barem još dvoje ili troje ljudi. (Nera SOFTIĆ, snimio Manuel ANGELINI)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter