Pula dobila Vijeće za komunalnu prevenciju

S konferencije za novinare o konstituiranju Vijeća za komunalnu prevenciju (M. MIJOŠEK)
S konferencije za novinare o konstituiranju Vijeća za komunalnu prevenciju (M. MIJOŠEK)

U povodu konstituiranja Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Pule te najave programa obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti danas je u pulskoj Komunalnoj palači održana konferencija za novinare.

Sudjelovali su zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić, načelnica Policijske postaje Pula Tatjana Božac-Maksić te voditelj Službe organiziranog kriminaliteta PU istarske Mile Orešković.

Odluku o osnivanju Vijeća donio je gradonačelnik Boris Miletić, a sve u cilju razvoja programa prevencije kriminaliteta na području grada, radi zaštite sigurnosti građana, materijalnih dobara i zajednice u cjelini, kroz partnerstvo i zajedničko planiranje i djelovanje različitih tijela vlasti, javnih službi, gospodarstva i građana.

Program prevencije kriminaliteta na razini grada obuhvaća suzbijanje nasilja u obitelji, delikvencije djece, maloljetnih i mlađih punoljetnih osoba, zloporabe droga, suzbijanje nasilja u urbanim sredinama te provođenje drugih mjera radi povećanja sigurnosti ljudi i imovine.

U vijeće je imenovano 10 ljudi, i to Puh Belci kao predsjednica te članovi Lukšić, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat, potom Božac-Maksić, predsjednica Općinskog suda u Puli Sonja Bulić, predstojnik Ureda državne uprave u Istarskoj županiji Draženko Janušević, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Puli Dorijana Srdić, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Pula Jasna Vekić, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Aleksandar Stojanović te ravnateljica županijskog Obiteljskog centra Ines Puhar.

- Treba naglasiti da je, uz sav napor ustanova i institucija, najvažnija prevencija u obitelji. Obitelj je najvažnija karika i najbolje može djelovati u smislu prevencije, rekao je Lukšić. Najavio je potom da će tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti sve resorne institucije provoditi različite programe, a među njima je i PU istarska.

Orešković je naglasio da se u Mjesecu borbe protiv ovisnosti bore protiv svih vrsta ovisnosti, ne samo o drogama, no naglasak će ipak biti u tom dijelu. U dijelu preventive, a u suradnji s pulskim školama, održat će se niz predavanja i edukacija. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter