Pula dobila urbani boutique hotel

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Centar Pule konacno je dobio mali gradski boutique hotel koji ce, prema svemu sudeci, imati i izvrstan restoran. Rijec je o hotelu Amfiteatar u Amfiteatarskoj ulici, stotinjak metara od Arene, u koji su azerbajdžanski investitori uložili preko tri milijuna eura.

Medutim, investitori su po okoncanju jednogodišnjih radova hotel s restoranom dali u desetogodišnji najam prema mnogima najboljem hrvatskom chefu Denisu Zembu, koji vodi svoj poznati restoran kreativne kuhinje Le Mandrac u Voloskom.



Ovakva vijest, uz onu o obnovi hotela Histria i apartmanskog naselja Punta Verudela pulskog hotelijera Arenaturista, definitivno je više nego dobra za turizam najveceg istarskog grada jer ce podignuti kvalitetu smještaja, ali i ugostiteljske djelatnosti i ponude užeg centra Pule.

Novi hotel, ureden u minimalistickom modernom stilu, otvorio je vrata za goste prije desetak dana, a u njemu je vec boravila i poznata talijanska zvijezda Zucchero kada je u Areni održala koncert. Ipak, hotel se još uvijek uhodava, saznajemo od užurbanog Zembe, koji je u zadnje vrijeme na relaciji Volosko - Pula.



Ipak, sve više vremena provodi u Puli buduci da mora u posao uvesti friški hotel. Trenutno s nestrpljenjem ceka tende i garniture za veliku terasu koja ce, uz unutarnji mali restoran i Zembovu kuhinju, biti duša hotela namijenjena ne samo gostima koji tamo noce, vec i svima ostalima. Zembo istice da ce upravo ta terasa, koja ce se zvati Karolina, uvesti živost u ovaj dio grada.

-  Hotel ima tri zvjezdice, uredeno je 18 soba koje su trenutno pune. U sklopu hotela imamo i restoran te veliku terasu. Posebno cemo brendirati restoran, posebno hotel te terasu Karolina. Trenutno zapošljavamo osmero ljudi, a taj ce broj porasti za još šest djelatnika u špici sezone. Hotel službeno još nije otvoren, ali poceli smo primati goste zbog velikog broja upita. Službeno otvorenje uz veliki party predvidjeli smo 16. srpnja, kada se bude održavao Pulski filmski festival, najavio je Zembo. (B. BAN)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. CIJELI MOŽETE PROCITATI U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD PETKA.


Podijeli: Facebook Twiter