Pula dobila superbrzi internet za mobitele

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Puljani i njihovi gosti koji posjeduju najmodernije mobilne uređaje koji prihvaćaju mrežu četvrte generacije od predstojećeg tjedna mogu isprobati sve čari superbrzog interneta.

Naime, T-Mobile je na području Pule uveo 4G mrežu. Riječ je o mreži zasnovanoj na LTE Advanced tehnologiji koja teoretski podržava brzinu skidanja dokumenata do 75 megabajta u sekundi. Iskustvo surfanja većim brzinama je impresivno. Dokumenti se sada skidaju u tren oka, a videoprilozi prikazuju bez zastajkivanja.

Međutim, brzine koje smo postizali još su daleko od najavljenih i dostizale su najviše 32,4 Mb/sek, ovisno o lokaciji i vremenu. Međutim, o radu 4G mreže u Puli u T-Mobileu nisu imali puno saznanja, a na njihovoj karti pokrivenosti 4G mrežom još nije navedena Pula. Popodne su nam tek odgovorili da su u tijeku aktivnosti na puštanju LTE funkcionalnosti na području Grada Pule, gdje korisnici HT-a već sada imaju mogućnost surfati na najnaprednijem i najbržem mobilnom internetu četvrte generacije.

Inače, u četiri najveća hrvatska grada 4G mreže su T-Mobile i VIPnet uveli u ožujku 2012., s tim da je T-Mobile uslugu i proširio. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter