Pula dobila 20 inženjera politehnike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na pulskoj Politehnici, Visokoj tehnicko-poslovnoj školi, održana je promocija diplomanata, što je ujedno bio i dio programa kojim je Politehnika obilježila jedanaestu godišnjicu rada.

Okupljenim diplomantima, njihovim roditeljima i drugim uzvanicima obratio se dekan prof. dr. Luciano Delbianco koji je u svecarskom govoru istaknuo da je ovo za Pulu bio veliki dan obilježen ponosom i ljepotom, jer su promovirali studente završnih zvanja, a ista se svecanost dogadala i na Sveucilištu.

- Za buducnost Pule ne trebamo strepiti. Stvaramo sve bolje kadrove za ne baš sjajnu buducnost. Toga smo, naime, svi svjesni - da nam ne dolazi lagano vrijeme, ali sam uvjeren da cete vi, ova naša ustanova, pridonijeti da se taj kotacic zavrti. U ovih 11 godina postojanja iz ove smo ustanove dali više od 220 izuzetnih ljudi, strucnjaka koji s ponosom promoviraju politehniku, i za koje smo upravo osnovali Klub svih završenih studenata, rekao je Delbianco.

Naglasio je da se Politehnika i prostorno i kadrovski mijenja, otvaraju se novi smjerovi i sve zajedno zaokružuju ciklus studiranja po "bologni". Stoga je, zakljucio je Delbianco, doprinos Politehnike, i u Županiji koja ih sufinancira, i u Gradu Puli, znacajan.

U zvanje diplomiranog inženjera proizvodnje (politehnike) promovirano je 15 studenata sedmog stupnja, i to: Bojan Greblo, Dejan Fabijancic, Nenad Puškaric, Ljiljana Ljubic, Slaviša Mofardin, Veljko Jakus, Dejvid Paladin, Igor Bonašin, Goran Pužar, Noel Ružic, Stanko Razbojnikov, Kristian Dubinko, Igor Poldrugovac, Stefano Kleva i Sabina Travicic.

U zvanje strucnog prvostupnika (baccalaureus) inženjera politehnike promovirani su Diego Dobrila, Goran Kliman, ?ani Švic, Tihomir Kolaric i Hrvoje Jelic. (Napisala i snimila S. ZRINIC TERLEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter