Pula: Do utorka miniranja na gradilištu trgovačkog centra

Gradilište novog trgovačkog centra na Kaštanjeru (D. ŠTIFANIĆ)
Gradilište novog trgovačkog centra na Kaštanjeru (D. ŠTIFANIĆ)

Zbog miniranja na gradilištu novog trgovačkog centra podno Kaštanjera uz obilaznicu i Santorijevu ulicu, od danas pa do utorka, izuzev nedjelje, privremeno će biti obustavljen sav promet u petominutnom trajanju od 13 do 13.05 sati na dijelu obilaznice od nekadašnjeg skretanja za Valmade do križanja s Medulinskom cestom te na dijelu Santoriove ulice od obilaznice do križanja s Ulicom Bože Gumpca. Miniranja izvodi trgovačko društvo Geotehna Varaždin d.o.o. za bušenje, projektiranje i miniranje, a u vrijeme miniranja na navedene lokacije će biti postavljena odgovarajuća privremena prometna signalizacija.

Miniranje terena nije čudno s obzirom da projekt izgradnje budućeg trgovačkog centra, koji će sačinjavati dva objekta i parkiralište, u sebi sadrži i podzemnu garažu, i to ispod objekta u koji će se smjestiti hipermarket Interspara. Budući trgovački centar investicija je hrvatske podružnice austrijskog MID-Baua iz Klagenfurta, MID-Bau Hrvatska.

Investitori su kupili projekt i zemljište od prvobitnog potencijalnog investitora, tvrtke Dilutus, koji je Gradu Puli platio zemljište od gotovo dvadeset tisuća kvadrata oko 22 milijuna kuna. Potom su kupili i zemljište od privatnih vlasnika i to još oko pet tisuća četvornih metara.

Trgovački centar, koji bi osim Interspara, u Pulu trebao u drugom objektu donijeti i poznate modne brendove, prema najavama trebao bi otvoriti vrata krajem ljeta ove godine. Naime, u drugom prizemnom objektu trebali bi se smjestiti Tom Tailor, Mango, Mass, H&M i C&A, Deichmann, Hervis i New Yorker.

Površina budućeg trgovačkog centra bit će oko 28 tisuća četvornih metara, od čega samog centra oko 13 tisuća četvornih metara, a posjetiteljima će biti na raspolaganju 300-tinjak parkirnih mjesta. (G. ROJNIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter