Pula: Do ljeta pet kružnih tokova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Možda zvuci nevjerojatno, ali do ljetne sezone pulska obilaznica bi mogla dobiti cak pet kružnih tokova koji bi uvelike pomogli protocnosti vozila. Doduše, rijec je o privremenim rješenjima u vidu plasticnih montažnih kružnih tokova.

Oni bi bili postavljeni na mostu kod Mlina, raskrižju s Industrijskom cestom kod Getroa i Peveca te križanjima obilaznice sa Šišanskom, Medulinskom i Premanturskom cestom.

Pulska je gradska vlast uputila zahtjev za odobravanjem ovakvih kružnih tokova nadležnom Ministarstvu prometa i veza, Hrvatskim cestama i Županijskoj upravi cesta i sada ceka njihov odgovor.

- Ponukani rješenjem u Šijani, gdje smo proširenjem raskrižja s malo ulaganja znacajno unaprijedili protocnost, stvorili smo temelj za idejni projekt realizacije pet privremenih kružnih tokova duž obilaznice. Izgradnja i rekonstrukcija prometnica nam je i dalje primarna, ali u trenutnoj financijskoj situaciji te zbog trajanja izgradnje vecih projekata nudimo odredena rješenja koja bi dala kvalitetne rezultate s malo ulaganja, obrazlaže Damir Prhat, procelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu.



Ovog se ljeta ocekuje dodatno opterecenje na raskrižju s Medulinskom cestom s obzirom na najavljeno otvaranje dionice Stancija Peliceti - Medulinska cesta. No, Puljani ce se, gotovo sigurno, najviše veseliti kružnom toku, pa makar i plasticnom, na raskrižju obilaznice i Industrijske ceste kod skretanja za Getro i Pevec.

- Na raskrižja bi se montirali plasticni elementi, rješenje bi zahtijevalo eventualna manja dodatna oznacavanja i minimalne zahvate, a znacajno bi se povecala protocnost vozila, najavljuje Prhat.


Podijeli: Facebook Twiter