Pula do ljeta dobiva pet kružnih tokova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U utorak ce Grad Pula objaviti natjecaj za nabavu i montažu tri plasticna kružna toka na raskrižjima obilaznice sa Šišanskom, Medulinskom i Premanturskom cestom. Uz to, Grad ce u suradnji s Hrvatskim cestama postaviti još dva takva kružna toka na obilaznici, i to kod Mlina i Getroa.

Gradske su vlasti ideju o pet privremenih kružnih tokova na kriticnim i frekventnim raskrižjima obilaznice obznanile vec prije mjesec i pol dana, nakon što je postalo jasno da ce otvaranje nove obilaznice od Stancije Peliceti do Medulinske ceste znacajno opteretiti pulski promet na obilaznici.



Za raskrižja obilaznice sa Šišanskom, Medulinskom i Premanturskom cestom postignut je dogovor sa Županijskom upravom za ceste (ŽUC), koja ce izvedbu financirati s 85 posto potrebnih sredstava, dok ce ostatak dati Grad.

Preostala dva privremena kružna toka o svom ce trošku postaviti Grad i financirati iz programa pojacanog održavanja prometnica. Uz montažu plasticnih kružnih tokova, na raskrižjima ce se izvesti manji gradevinski zahvati ne bi li se promet usmjerio s dosadašnjih raskrižja u nove rotore.



- Rijec je o minimalnim zahvatima u prilagodbi raskrižja, a najviše posla bit ce na mostu kod Mlina. Uspješnost buducih privremenih kružnih tokova svakako ne treba tijekom ljeta gledati kroz ekstremne situacije, kada za oblacnog vremena vlada prometni kaos u Puli, vec ce oni poslužiti povecanju sigurnosti i protocnosti na tim lokacijama, kaže resorni procelnik Damir Prhat.

Otvaranje ponuda na natjecaju za tri kružna toka bit ce 10. svibnja, što po mišljenu gradskih vlasti ostavlja dovoljno prostora da se do pocetka turisticke sezone oni stave u funkciju. (Goran ROJNIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter