Pula: Do kraja ožujka spojit će se riva i bulevar

Preostaje još dio kod zgrade pošte (M. ANGELINI)
Preostaje još dio kod zgrade pošte (M. ANGELINI)

U svibnju prošle godine za promet je otvorena riva i dio Flaciusove ulice. Dionica kojom se danas jednosmjerno prometuje prema Anticoj ulici trebala je brzo dobiti i posljednji dio, dionicu Flaciusove ulice uz zgradu Pošte da bi se povezala s bulevarom, kao i prije izgradnje obalnog kolektora.

Međutim, vrijedno arheološko otkriće antičkih brodova, usporilo je završetak i prolongiralo ga za gotovo godinu dana. No, u narednih mjesec dana izgradnja obalnog kolektora i rekonstrukcija dijela kanala Pragrande trebala bi konačno biti gotova, a prometnica asfaltirana.

S obzirom na arheološka otkrića te kasniji detaljan nadzor jer se vjerovalo će se pronaći još vrijednih nalaza, rok izgradnje je produljen do ožujka ove godine i čini se da će ovog puta radovi biti okončani u roku.

- Radovi u Flacijusovoj ulici teku u skladu s planom, pa se može očekivati da će biti dovršeni u ugovornom roku, odnosno do kraja ožujka. Radovi na polaganju betonskih elemenata kao i fekalnog kolektora su završeni.

Položen je i posljednji prefabricirani betonski element i spojena cijev fekalnog kolektora s Crpnom stanicom "pošta Uljanik". Trenutno se radovi izvode na spajanju novopoloženog dijela kanala Pragrande i starog dijela kod raskrižja na Arsenalskoj ulici (bulevar), pojašnjava direktor Herculanee Igor Stari.

Finalni radovi na ovom dijelu Flaciusove ulice podrazumijevaju izgradnju preostale komunalne infrastrukture, odnosno postavljanje plinske, vodoopskrbne i električne mreže, nakon čega bi konačno krenulo asfaltiranje i otvaranje za promet. Time bi se konačno otklonio prometni čep koji se stvara na križanju Antičke i Leharove ulice kod Doma hrvatskih branitelja zbog čega (uz jednosmjeran promet) trpi promet rivom u vrijeme najfrekventnijih sati te u ljetnim mjesecima. (G. ROJNIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter