Pula: Do groblja besplatni autobusi svakih pola sata

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Na blagdan Svih Svetih, 1. i 2. studenog, autobusi javnog gradskog prijevoza prometovat će po posebnom režimu - do groblja Monte Giro vozit će svakih pola sata i to prijepodne od 8.30 do 11 sati i poslijepodne od 15 do 18 sati. Autobusi će prometovati besplatno na relaciji Gradsko groblje - Splitska (hotel Riviera) - Giardini - Zagrebačka ulica - Mletačka ulica - Trg Republike - Marulićeva - Nazorova - Trg Republike - Dalmatinova (tržnica) - Smareglina - Giardini - Istarska - Flavijevska (Arena, ljekarna Punta) - 43. Istarske divizije (autobusni kolodvor) - Gradsko groblje.

Kako doznajemo od Darka Buršića, direktora Monte Gira, ovih se dana iz cijele Istre i okolice očekuje čak 300 tisuća posjetitelja, s tim da mnogi dolaze i po nekoliko puta.

- Monte Giro će ove dane uvesti pojačana dežurstva i nadzor na i oko groblja te molimo građane da se pridržavaju uputa naših djelatnika, odnosno regulacije prometa nužne za pristup groblju, zamolio je Buršić. Također je naveo da će groblje, kao i lanjskih godina, biti otvoreno cijeli dan i noć.

Upitali smo direktora zašto besplatni autobusi ne voze i do štinjanskog groblja budući da sve više Puljana ondje ima pokojnike. Buršić nam je rekao da mu je žao što ovakve upite nisu postavili izravno njemu jer bi, da je znao da postoji interes, sigurno organizirao prijevoz i do ovoga groblja. Ako takav interes bude postojao i dogodine, tada ćemo sigurno organizirati prijevoz i do Štinjana, ako ne autobusima, onda taksijima, dodao je Buršić. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter