Pula: Direktor Hrvatskih voda pohvalio radove na rivi


Pulski gradonačelnik Boris Miletić primio je u Komunalnoj palači generalnog direktora Hrvatskih voda Ivicu Plišića i upoznao ga s napretkom izgradnje obalnog kolektora na rivi. Plišić je izrazio zadovoljstvo što se radovi na rivi odvijaju previđenom dinamikom i što će se po njihovu završetku smanjiti onečišćenje Pulskog zaljeva i omogućiti daljnji gospodarski razvoj Pule.

Uz gradonačelnika, sastanku su prisustvovali i direktori trgovačkih društava Herculanea i Vodovoda, Igor Stari i Dean Starčić, koji su također uključeni u izgradnju obalnog kolektora. Na kraju radnog dijela sastanka gradonačelnik, direktori i generalni direktor Hrvatskih voda uputili su se na pulsku rivu gdje su obišli radove u tijeku, a Plišić je na kraju zahvalio predstavnicima Grada Pule na neposrednom uvidu u sve izazove i prednosti izvođenja kapitalnih komunalnih zahvata.

Duž rive je u cijelosti završena zaštita građevne jame i pred samim je krajem postavljanje cijevi kolektora u dužini od 600-tinjak metara. Usporedo s "glavnim" poslom, postavljeno je već i 60 posto predviđenog energetskog kanala. Uostalom, evidentno je na gradilištu da riva svakoga dana sve više poprima konture budućeg izgleda, a pogotovo će to biti vidljivo kada uskoro započne krajobrazno uređenje.

Završetak radova na rivi mogao bi značiti i otvaranje za promet ovog dijela zaljeva i prije roka 31. srpnja. Doduše, možda ne i vožnju cijelom Flaciusovom ulicom s obzirom na pronalazak antičkog broda uz zgradu pošte, koji će se uskoro u cijelosti izvaditi iz jame i preseliti, navodno, u brodogradilište kako bi se ispitao te se prema njemu izradila replika za turističke izlete. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter