Pula: Dio rive pješačka zona, dio za parkiranje

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

U srijedu je započelo, a jučer je već okončano postavljanje signalizacije koja ukazuje da je središnji dio rive, od industrijskog kolodvora do obalnog zida, pješačka zona, dok je na dijelu od semafora prema zgradi Lučke kapetanije dozvoljeno parkiranje. Kao što je najavljivano iz Pula parkinga, u jedan su dan obilježena parkirna mjesta i postavljene oznake za 400-tinjak metara pješačke zone na središnjem dijelu rive od industrijskog kolodvora do obalnog zida.

- Jučer je počela naplata parkiranja na dijelu rive nasuprot Titovom parku, a ima 20-ak parkiranih mjesta. S druge strane, središnji dio rive i službeno je pješačka zona i na tom će potezu vozilo pauka premještati nepropisno parkirana vozila. Za početak ćemo vlasnike vozila upozoravati, a nakon toga slijedi premještanje, kaže nam direktor Pula parkinga Branislav Bojanić.

Na dijelu rive gdje je parkiranje, nakon dvije godine, ponovno dozvoljeno nije postavljen automat za naplatu parkiranja, već korisnici parkirnih mjesta mogu koristiti onaj na obližnjem platou kod bivšeg fast fooda, kojem su ova parkirna mjesta pridodana. Ili, pak, parkiranje plaćati mobitelom. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter