Pula: Dio balkona zamalo pao na dijete

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pukom srecom nitko nije stradao kad se danas oko 17 sati u samom središtu Pule, u neposrednoj blizini Robne kuce, srušio dio balkona i pao na plocnik ispred obližnje pekare. Svjedoci s kojima smo razgovarali kažu da je pad fasade, koja je za sobom povukla i poveci kamen, mogao završiti kobno za dvogodišnjeg djecaka i mladu djevojku koji su sekundu ranije prolazili tocno ispod oštecenog balkona.

- Ona je taman ušla u pekaru, a dijete je išlo za njom kada je odjednom komad fasade pao na pod u blizini djeteta. Cuo se prasak i dignuo se oblak prašine. Dijete je pocelo urlati. Držalo se za oci. Mislili smo da mu se nešto dogodilo, no srecom bio je to samo šok i malo prašine u ocima. I djevojka i dijete su imali srece. Ma kakav pogodak na lotu, ovo se zove sreca, kazala su nam dvojica svjedoka koja su htjela ostati anonimna.

Kažu da je potom netko pozvao vatrogasce kojima je postaja u neposrednoj blizini. Vatrogasci su ubrzo ogradili plocnik trakama, ne bi li sprijecili pješake da tuda prolaze, te su pocistili ostatke fasade ispod balkona koji su prijetili novim urušavanjem, ali maknuli ostatke s plocnika.

- Ovo je sramota. Pa ispod ove zgrade prolaze tisuce ljudi dnevno, a pogledajte na što lici. Izgleda da je samo pitanje trenutka kada ce ovdje netko stradati, jer nitko ništa ne poduzima, ogorceni su naši sugovornici.

Zgrada s koje se srušila fasada doista djeluje oronulo. Vec se vide brojni tragovi otkuda se vec srušila fasada. Mirza Okanovic, prodavac s obližnjeg štanda na tržnici, smatra da bi netko trebao obnoviti opasnu zgradu, ali i sve druge oronule zgrade u centru grada. On je samo cuo prasak kad je pao dio balkona na plocnik, ali nije vidio djecaka i djevojku koji su tuda netom prošli.

Kaže da je bilo ocekivano da ce nešto pasti s te, po njemu, opasne zgrade, ali da je sreca što se to dogodilo u subotu poslijepodne kada oko tržnice nema puno prolaznika.


Podijeli: Facebook Twiter