Pula: Dijelili besplatne zagrljaje i informacije


Na pulskim ulicama u ponedjeljak su članovi i volonteri udruge ZUM dijelili besplatne zagrljaje i informacije obilježivši na taj način Međunarodni dan mladih.

Njihova akcija "Dan mladih, besplatnih zagrljaja i informacija" održana je na tri najprometnija mjesta u gradu - ispred Arene, na Portarati i Forumu. Mladi su, oboružani osmjehom i transparentom, dva sata na ulicama dijelili zagrljaje i informativne DVD-e na kojima se mogu pronaći korisni linkovi i izjave ambasadora kampanje "Informacija uPRAVO sad - mladi pitaju". Kampanju organiziraju Europska agencija za informiranje i savjetovanje mladih i Vijeće Europe.

- Vrlo smo zadovoljni odazivom građana. Zagrlili smo puno ljudi i podijelili puno informativnih CD-a, rekla je koordinacija akcije Ana Milovan iz ZUM-a, dodavši da je vjerovala u akciju, tim više što je prvi čovjek kojeg je zagrlila bio gradonačelnik Boris Miletić.

Dodala je da nije bilo nikakvih neugodnosti, građani i turisti su uglavnom reagirali pozitivno i zagrlili se s potpuno nepoznatim ljudima, a dobili su i korisnu informaciju.

Akcija je bila namijenjena mladima, medijima i donositeljima odluka da bi se osvijestila činjenica kod mladih da imaju pravo na informaciju te da se te informacije mogu dobiti u centrima za mlade poput pulskog ili u medijima.

Cilj je i da se donositelji odluka obvežu osigurati pravo mladih na informaciju. (N. SOFTIĆ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter