Pula: Devastirani poslovni prostori ispod stadiona

U ovakvom stanju, nekadašnji poslovni prostori predstavljaju i opasnost (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)
U ovakvom stanju, nekadašnji poslovni prostori predstavljaju i opasnost (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)

Brojni poslovni prostori ispod istočne tribine Gradskog stadiona "Aldo Drosina" u Puli napušteni su, zapušteni, u derutnom stanju. Razbijena stakla, prljavština u unutrašnjosti, smrad, moguće i okupljalište narkomana… ruglo je to ovog dijela grada, koje za većih utakmica ima priliku vidjeti i po nekoliko tisuća posjetitelja.

Na naš upit o mogućnosti uređenja, odnosno sanacije ili zatvaranja derutnih prostora iz gradske uprave odgovaraju da Grad Pula raspolaže mogućnosti da temeljem čl. 32. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima uspostavi privremeno upravljanje stvarima u tuđem vlasništvu kada to zahtijeva zaštita interesa i sigurnosti države, prirode, spomenika kulture, ljudskog okoliša i zdravlja ljudi.

U slučaju stadiona, pak, Grad nema zakonske mogućnosti za ulazak u posjed poslovnih prostora na Drosini ni za ulaganja u poslovne prostore koji se ne nalaze u gradskom vlasništvu. Održavanje čistoće stambenih i drugih građevina kao i okoliša građevina, obveza je i dužnost njihovih vlasnika i korisnika, navode iz gradskog Odsjeka za informiranje.

U razgovoru s vlasnicima okolnih prostora koji posluju u takvom okruženju doznajemo da im zbog takvog stanja znatno opada promet.

- Kolika je vjerojatnost da će netko doći obaviti veću investiciju, poput recimo kupnje laptopa ili slično u vrijednosti od možda deset tisuća kuna u mojoj trgovini, koja je u ovakvom okruženju. Poslijepodne je ovdje kao da ste u zoni sumraka, kaže vlasnik trgovine HG spot Vladimir Filipović, koju je dijelom i zbog ovog razloga i zatvorio te za poslovanje traži novu lokaciju. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter