Pula: Deratizatori uveli duplu smjenu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od jesenas Odjel za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije u Puli radi i u popodnevnim satima zbog cega na dojave gradana o pojavi štetnih glodavaca djelatnici interveniraju isti dan, doznajemo od voditelja odjela Nediljka Landeke.

- Dobra strana ovakve organizacije, odnosno uvodenja popodnevne smjene, je ta što možemo intervenirati u objektima koji su u jutarnjim satima zatvoreni te kod gradana koji rade u jutarnjoj smjeni. Dojave o pojavi štakora zaprimamo iz raznih dijelova grada. Kriticne su ovih dana bile Buonarrotijeva i Volticeva na Vidikovcu, Baližerka u Štinjanu te javne površine koje su bile poplavljene, kazao je Landeka.

Neobicno velike kiše u studenom krive su zbog toga što odjel mrvicu kasni s deratizacijom buduci da su morali pricekati da se voda povuce. Ona je iz poplavljene kanalizacijske mreže istjerala štakore koji su stoga poceli opsjedati okolne objekte.

- U prosincu cemo obraditi kanalizacijske mreže, a problematicna su naselja i ulice koje su bile poplavljene ili su pak prekopane zbog plinofikacije, zakljucio je Landeka.


Podijeli: Facebook Twiter