Pula: Deložacija u Dobrichevoj ulici

Deložacija u Dobrichevoj ulici (M. MIJOŠEK)
Deložacija u Dobrichevoj ulici (M. MIJOŠEK)

Danas u jutarnjim satima, prema sudskom rješenju, u Dobrichevoj ulici deložirana je jedna obitelj. Prema neslužbenim informacijama, riječ je o Laudi Marlis koja je u tom stanu živjela s trudnom kćerkom i još jednim djetetom. Iako je iznošenje stvari ili, kako piše u rješenju, "oslobađanje od osoba i stvari" trajalo tijekom cijelog dana, za našeg dolaska sada već deložirane stanarke nije bilo, a nitko nije znao gdje se smjestila, dok policija i sudska ovršiteljica nisu bili ovlašteni za davanje izjava.

- Postupak je trajao gotovo osam godina, a samo na sudu je to već četiri, pet godina. No, sada je sve gotovo. I vlasništvo je čisto. Provedeno je kroz sudske rasprave i s državnim odvjetništvom te je sada stan i poslovni prostor, sveukupno nekih 400-tinjak kvadrata, u čistom vlasništvu tvrtke De Finni d.o.o. iz Pule, istaknuo je predstavnik tvrtke De Finni d.o.o. koji je bio prisutan na deložaciji i nadgledao je.

Kako saznajemo, Laudi Marlis je nakon požara u prethodnom podstanarskom stanu uselila bespravno u ovaj prostor prije nekih osam godina i, kako kaže predstavnik tvrtke De Finni, nije plaćala podstanarstvo, te stoga smatra da su oni svoj "dug" prema njoj, uvjetno rečeno, odradili.

Iako su se, kaže, pribojavali da će ovoj mučnoj deložaciji prisustvovati i djeca, za koju su znali da žive unutra s gospođom Marlis, ona je to ipak izbjegla i poštedjela ih je toga, na čemu su joj kaže, zahvalni.

Kako dodaje, na ovoj bi lokaciji, koja je blizu centra grada i stoga atraktivna, trebala biti uređena nekakva poslovna zgrada. "Ideja ima nekoliko, jer je ta zgrada potencijal, ali nismo mogli doći u njen posjed dosta dugo tako da sada imamo planove, ali će trebati dosta uložiti", ustvrdio je naš sugovornik. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter