Pula: Danas otvaranje Radićeve ulice

Završno asfaltiranje Radićeve ulice (N. LAZAREVIĆ)
Završno asfaltiranje Radićeve ulice (N. LAZAREVIĆ)

Plinofikacija dijela Giardina od ljekarne do Fine je okončana, a predstoji još uređenje prometnice po cijeloj širini. Po najavama, rekonstruirana prometnica trebala bi biti gotova do uskrsnih praznika, odnosno petka poslijepodne, kada prvi veći val turista već dolazi u grad.

Djelatnici tvrtke Cesta, koja obavlja asfaltiranje, trebat će stoga na Giardinima raditi u tri smjene. S druge strane, jučer je na posljednjoj dionici Radićeve ulice postavljen završni asfaltni sloj i danas će prometnica biti u funkciji, nakon što je cijelom dužinom ove ulice koja povezuje Vidikovac i Verudu s centrom Pule rekonstruirana plinovodna, ali i vodovodna mreža.

- Kao što smo najavljivali, uspjeli smo prije Uskrsa zgotoviti dva važna i kompleksna projekta, dio Giardina i Istarske ulice, koji prepuštamo Cesti na asfaltiranje, te Radićevu ulicu, u kojoj smo s radovima započeli prošle jeseni.

Djelatnici Plinare radili su i preko vikenda te uspjeli zgotoviti projekt, a imali smo i sreće jer na Giardinima nisu pronađeni važniji arheološki nalazi, kaže direktor Plinare Dean Kocijančić.

Najavio je odmah i da nakon uskrsnih blagdana počinju radovi na drugoj važnoj poveznici - Marulićevoj ulici. (G. ROJNIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter