Pula: Članovi Uliksa izlažu u Starom gradu

(V. B.)
(V. B.)

Sedamdesetak autora Udruženja likovnih i književnih stvaratelja (ULIKS) predstavilo se s ukupno 78 radova na tradicionalnoj božićno-novogodišnjoj izložbi u pulskoj galeriji Stari grad. Prevladavalo je štafelajno slikarstvo, odnosno tehnika ulje na platnu.

Keramikama su se predstavile Natalija Glavaš, Ide Slepčević Drenik, Radmila Mitrović i Davorka Žufić Lujić, a dekupažom Vera Mihajlović. Autori fotografija su Daliborka Sirotić Milotić, Miranda Legović, Ermano Bančić i Matija Pavljina Špiron, dok se oslikanom svilom predstavila Linea Bottegaro Brkljača. Tu je i kamena skulptura Ljubomira Skorića ili pak origami Janka Bijažića.

Istra Lazarić Toner donosi uradak u tehnici pečenog stakla, a fuzijom stakla predstavili su se Nina Dragan Belić i Roberto Čelić Lucars.

Mario Rosanda donosi uradak u tehnici ulje na lesonitu, Greta Catela naplavinu, a akvarelima su se predstavile Mirjana Ivošević, Ankica Šuput Mrkšić, Ljiljana Smoljan i Gordana Poropat. Tu je i tapiserija Mirjane Babić, a kombiniranom tehnikom predstavio se Dobre Grnčaroski. Lidija Haler kreirala je uradak u tehnici raku keramike, a Marina Strmotić predstavlja se kolažom.

U tehnici ulja na platnu predstavili su se, među ostalima i Mirjana Hrvatin, Davorka Tenčić Radočaj, Silvana Bratović, Milena Mila Vladisavljević, Rajko Ivošević, Radoslav Vujović, Gianfranco Šverko, Sonja Perdija, Ljiljana Radolović, Melita Brščić Kumlanc, Slavko Kalac, Gordana Stojkovski, Milojka Radošević Bobić, Nevenko Stupar, Dušanka Trišović, (uljni pastel) Dalibor Cukon, Anđelo Cvjetković, Nela Radojčić, Radojka Stanić, Hedi Manojlović, Franka Rabar, Valter Dodich i drugi.

Vladimir Nađ autor je uratka u tehnici pastela, Ljiljana Lazičić Putnik, Gracijela Sirotić, Anna Drenik i Tamara Mladenić Brajković predstavljaju se kombiniranom tehnikom, a Saša Matijašić tušem na papiru.

Izložba je otvorena do 30. prosinca od 10 do 13 i od 16 do 19 sati. (V. BEGIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter