Pula City Mall širi se trećim objektom prema Kaštanjeru


Iako su se mnogi pitali hoće li se prvi trgovački centar Pula City Mall isplatiti investitoru, već nakon pola godine od otvaranje novi koraci investitora ukazuju da je itekako zadovoljan razvojem događaja podno Kaštanjera. Mid-Bau nekretnine Hrvatska, koje je kupilo zemljište i projekt od zagrebačkog Dilutusa, koji je samo za gradsko zemljište površine 19,7 tisuća četvornih metara platio 22 milijuna kuna, a potom kupio još između pet do deset tisuća kvadrata privatnog zemljišta, naime razmišlja o daljnjem širenju Pula City Malla.

Širenje iznad bijelog parkirališta

Investitor je iskazao interes za širenje centra na područje iznad trenutnog bijelog parkirališta, naknadno uređenog zbog velikih gužvi. Da je interes istinit potvrdili su nam i iz gradske uprave.

- Istina je, investitori su zainteresirani da se šire na zonu gdje je Grad vlasnik dijela zemljišta, dok je drugi dio privatno zemljište. Grad je još prije realizacije projekta Pula City Mall, odnosno prije prve prodaje zemljišta na kojem je izgrađen trgovački centar, razmišljao da trenutnu zelenu površinu prenamijeni u građevinsko zemljište i potom ga proda na natječaju. Upravo ćemo to učiniti u narednom razdoblju, a imponira nam da je za to zemljište iskazan interes, rekao nam je Giordano Škuflić, pročelnik pravnog odjela za prostorno planiranje, komunalni sustav i imovinu.

Navodno su investitori već kupili zemljište od privatnih vlasnika okolnog zemljišta, a spominje se da bi u novom objektu Pula City Malla svoje mjesto u trgovačkim prostorima pronašli brendovi poput Decathlona, Sport Visona, moguće i Zare. Navodno se pokušalo i s H&M-om, međutim, prema neslužbenim informacijama oni su se već "obećali" Max Stoji, čija bi gradnja trebala startati ovog proljeća.

Za konkretnije informiranje javnosti o mogućem širenju Pula City Malla, iz MID-Bau Hrvatska su nam najavili odgovore sljedećeg tjedna. S druge strane, jasno je da Grad Pula itekako podržava ovakvu moguću investiciju, jer osim prihoda od prodaje zemljišta prihodovati će se i od komunalnog doprinosa i naknada, a i otvoriti još novih radnih mjesta.

- Kada odradimo predradnje i raspišemo natječaj za prodaju zemljišta nadamo se da će investitori iznova pokazati interes. Gradu u svakom slučaju odgovara da prihoduje od prodaje zemljišta, ali i komunalnih naknada, te se da aktivnosti u toj zoni i dalje razvijaju. Naravno, pritom treba voditi računa o obližnjim objektima, razmišljanja su da ih se odvoji svojevrsnim drvoredom, pojašnjava pročelnik. (Goran ROJNIĆ, snimio Milivoj MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter