Pula City Mall: Rijeke kupaca pohrlile u kupovinu

Prigodan program prilikom otvaranja - pulske mažoretkinje
Prigodan program prilikom otvaranja - pulske mažoretkinje

Mada u osam ujutro, kada je svoja vrata i službeno otvorio prvi istarski trgovački centar Pula City Mall, nije bila pretjerana gužva već oko deset sati na parkiralištu ali i uokolo centra više nije bilo moguće pronaći slobodno parkirno mjesto, a rijeke ljudi slijevale su se sa svih strana kako bi vidjele što im novi šoping centar nudi. Osim raznovrsne ponude kupce su privlačile i brojne promotivne akcije, pokloni, popusti i nagradne igre koje su dućani organizirali.

Novi brandovi

Trgovački kompleks u Puli, konceptualno osmišljen kao kombinacija trgovačkog centra zatvorenog tipa ("mall") i "retail parka" na adresi Rimska centurijacija 101 Puljanima i njihovim gostima nudi 18 vrhunskih brandova, a po prvi puta u Istri se otvorio i hipermarket Interspar. Površina cijelog centra iznosi oko 13.000 kvadrata što ga ujedno čini i najvećim istarskim trgovačkim središtem. U svojoj ponudi sadrži brandove i maloprodajne lance koji prvi puta nastupaju na istarskom tržištu: C&A (odjeća), Deichmann (obuća), Dominik srebrnarnica, Galileo (odjeća), Hervis, Interspar hipermarket, Leggiero bar, Mass (obuća), New Yorker, Sportina i ZOO CITY, a u sastavu ima i već poznate lance poput dm-a, Farmacie, Kik-a, Müllera, Tele2, Top Shopa i Western Uniona. Ono što je kupcima jučer bilo posebno zanimljivo je da Müller u svome sklopu, za razliku od onoga u gradu, ima i papirnicu, odjel za kućanstvo te dio s igračkama.

U sklopu centra otvoren je prvi Interspar hipermarket. Prema riječima predsjednika uprave, Helmuta Fenzla, za adekvatnim zemljištem u Istri tragalo se otkako je prije 11 godina otvoren prvi prodajni centar u Zadru.

SPAR napokon stigao u Istru

- Izuzetno smo zadovoljni što nam je investitor MID Grupacija svojom investicijom omogućio da prvi istarski hipermarket otvorimo u trgovačkom centru Pula City Mall jer je to nakon deset godina potrage ispala daleko najbolja solucija, istaknuo je predsjednik uprave SPAR Hrvatska Fenzl.

Inače, kako doznajemo, u opremanje Interspar hipermarketa uloženo je preko 25 milijuna kuna, a korištena je najmodernija tehnologija poput Full LED rasvjete kojom će se štedjeti i do 15 posto električne energije. Također, sustavom za korištenje otpadne topline rashladnog sustava zagrijavat će se topla voda čime SPAR nastavlja svoju "zelenu misiju" u očuvanju okoliša.

U hipermarketu je, doznajemo, trenutno zaposleno stotinjak ljudi, a pretpostavljaju da će se taj broj povećati, posebno tijekom turističke zone. Dodajmo da je SPAR nastavio sa svojom tradicijom dobrih poslovnih odnosa s lokalnim firmama kao što su Istarska pivovara, Vinicola vinarija iz Labina, Puljanka-Brionka, Pisinium iz Pazina, Zigante, Marija tjestenine i Špin sirevi te kako je Fenzl najavio da će SPAR nastaviti svoje širenje prodajne mreže u Istri, pogotovo sa SPAR supermarketima koje planira otvarati u gradskim četvrtima. Inače, u cijelom centru zaposleno je ukupno 200 djelatnika.

Nedostaju H&M, Zara, Mango…

U kupovini smo ujutro zatekli i djevojke Demi i Lauru. Kako su nam rekle centar im se sviđa, a cijene su dobre. Ipak, navele su nam kako im nedostaju dućani poput H&M-a, Bershke, Zare… Druge su pak djevojke požalile što nema Manga, branda Forever 21...

- Evo, kupila sam dvije majice za 149 kuna u New Yorkeru i onda naknadno shvatila da za kupovinu od 150 kuna dobivam 30 kuna popusta. No, nema veze, zadovoljna sam rekla nam je Laura i nastavila sa šopingom. Grupa mladih Puljanki također je podijelila svoje mišljenje o centru s nama. Uz riječi kako je Puli ovakvo što doista nedostajalo navele su nam da je centar lijep, sve je novo i moderno, ima dobrih brandova te se nadaju da će se još širiti.

- Super mi je Interspar, imaju dobrih ponuda, sviđa mi se i veći Müller, sve je dobro samo da su nam plaće veće, rekla nam je Puljanka Karmen dok je Bečanin Fritz Pickler naveo da mu se šoping centar sviđa te će sigurno dolaziti u njega obzirom da pet mjeseci godišnje ovdje boravi u kampu. Na pitanje kakve su cijene u usporedbi s austrijskim naveo nam je da su cijene odjeće i hrane slične, ali kako mi imamo jeftinije meso i kruh.

Radno vrijeme centra od 8 do 22 sata

Pula City Mall radit će svakodnevno od 8 do 22 sata, dok će Interspar i Leggiero bar raditi od 7 do 22 sata. Prigodni program otvorenja sa brojnim pogodnostima za kupce traje sve do 4. rujna, a posjetitelje očekuje i zabavni animacijski program za cijelu obitelj.

Investitor i vlasnik Pula City Malla je hrvatsko projektno društvo u sklopu austrijske Grupacije MID. Tvrtka u svom portfelju sadrži brojne realizirane projekte od kojih su najpoznatiji Garden Mall u Zagrebu, TC Koprivnica, STC Osijek, STC Sisak i STC Valpovo.

Gužve u prometu

Zbog velikih gužvi jučer je parking trgovačkog centra bio zakrčen, a ući se na njega moglo tek kad je netko od kupca otišao. Stoga su kupci okupirali doslovce sve slobodne površine u okolici,  ali i parkinge ostalih trgovačkih centara i dućana. Iz centra savjetuju kako se do njih može doći i autobusnim linijama 1 (Šijana - Stoja), 6 (Jadreški - Valkane), linijom 9 (autobusni kolodvor - Monte Šerpo) te linijom 25a (Pula - Medulin). (B. PETROVIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter