Pula City Mall potvrdio želju za daljnjim širenjem

Ako Grad promijeni prostorni plan postoji interes za kupnjom zemljišta
Ako Grad promijeni prostorni plan postoji interes za kupnjom zemljišta

Nakon što smo pisali da Mid-Bau nekretnine Hrvatska, investitor trgovačkog centra Pula City Mall, namjerava širiti ovaj trgovački centar, potvrdu te informacije dobili smo i od samog investitora. Nakon što je MID Bau nekretnine Hrvatska kupilo zemljište i projekt od zagrebačkog Dilutusa, koji je samo za gradsko zemljište površine 19,7 tisuća četvornih metara platio 22 milijuna kuna, a potom kupio još između pet do deset tisuća kvadrata privatnog zemljišta, razmišlja se o daljnjem širenju Pula City Malla, što s obzirom na dobre rezultate u prvih pola godine rada i ne čudi.

Potreba za širenjem centra

- Iznimna posjećenost Pula City Malla i dosadašnji uspješni rezultati poslovanja ukazuju nam na potrebu širenja postojećih kapaciteta centra. Ponajviše zbog zahtjeva kupaca, potreba stanovnika Pule i Istarske županije, ali i interesa trenutnih i budućih potencijalnih zakupnika u ovom trenutku razmišljamo o proširenju Pula City Malla, odgovorila nam je Tea Gršić, voditeljica marketinga MID Bau nekretnine d.o.o.

Kako nam navodi Gršić, za sada ne može potvrditi da će se Pula City Mall širiti baš na zonu iznad "bijelog" parkirališta jer trenutno, u suradnji s projektantima, rade na razvoju nekoliko mogućih projektnih rješenja na raspoloživim česticama u okruženju Pula City Malla. Jednako tako iz Mid Bau-a nam govore da im je prerano govoriti o konkretnim brandovima, koji će naći mjesto u trećem objektu Pula City Malla.

- Pula City Mall će nastaviti održavati status diktatora trendova u modi i drugih branši u gradu i zasigurno ćemo, ukoliko dođe do proširenja, građanima Pule i Istre predstaviti nove, vrhunske, svjetske poznate brandove, od kojih je veliki broj za sada nedostupan na istarskom tržištu, ističe Gršić, naglašavajući pritom, s druge strane, korektnu i iznimnu suradnju s Gradom Pula, koji se, kako kaže, od početka projekta pokazao kao pouzdan i vjerodostojan partner.

Osigurali većinu privatnog zemljišta

- Zbog razvoja gospodarske infrastrukture, unapređenja trgovačke ponude, dodatnih prihoda u gradski proračun (kroz doprinose i poreze), zapošljavanja i ostalih dobrobiti za zajednicu, vjerujemo da je realizacija druge faze projekta Pula City Malla od strateškog interesa za Grad Pulu i njezine građane. Ako se Grad odluči za promjenu GUP-a zbog prilagodbe više zona na području cijelog Grada Pule, u tom slučaju bi postojao interes s naše strane kao investitora za kupnjom zemljišta i dostavom ponude sukladno uvjetima natječaja, otkriva nam voditeljica marketinga MID Bau-a, kao i da su započeli razgovore s pojedinim vlasnicima privatnog okolnog zemljišta te već osigurali većinu površina. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter