Pula: Cetvrt stoljeca na ulicama i trgovima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U organizaciji pulskog SAKUD-a u subotu je prigodnim programom u atriju Povijesnog i pomorskog muzeja Istre na Kaštelu obilježeno 25 godina manifestacije "Na ulicama i trgovima" cime je ujedno zapoceo program "Ljeto na Kaštelu".

Program, koji je okupio sve clanice pulskog SAKUD-a, pozdravnim je rijecima otvorila Gabrijela Peruško Pujas uputivši zahvale svima onima koji su doprinijeli da ova manifestacija traje vec 25 godina.

Voditeljica programa Ana Cernjul manifestaciju je otvorila recitacijom pjesme "Kanat kamika" Zdenke Viškovic Vukic, a zatim su se na pozornicu popele pulske mažoretkinje koje su izvele koreografije na pjesme "Think" Arethe Franklin i "Wake me up before you go" grupe Wham.

Program se nastavio nastupom Puhackog orkestra grada Pule koji je pod ravnanjem dirigenta Ante Dobronica izveo "Rock highlights" u aranžmanu Manfreda Schneidera te nastupom KUD-a Uljanik koji je otplesao splet plesova Baranje.

OKUD Istra publici se predstavio Bernsteinovom "West side story" u izvedbi harmonikaškog orkestra "Stanko Mihovilic" te "Rock trapom" W. Schinstina u interpretaciji udaraljkaša OKUD-a.

Nakon njih, na pozornicu su se popeli clanovi KUD-a "Matko Brajša Rašan" koji su pod ravnanjem Tatjane Merkl otpjevali Milottijevu "Pod Lindarom" i tradicionalnu crnacku pjesmu "You're Gonna Reap".

Plesni Studio Zaro publici se predstavio s cetiri tocke koje je pripremila Kristina Vrankovic, a nakon njih su clanovi MVS-a Nešpula KUD-a "Matko Brajša Rašan" otpjevali "Adios nonino" Astora Piazzolle i efektni "Istarski tanac" Branka Starca.

U završnom dijelu programa nastupio je KUD-SAC "Lino Mariani" koji je pod ravnanjem Edija Svicha i Branka Okmace otpjevao "In vino veritas" Daniela Nacinovica i Nella Milottija te "Inno all' Istria" De Cleve i Giorgerija.

Proslavu su zakljucili ujedinjeni zborovi KUD-ova "Lino Mariani" i "Matko Brajša Rašan" koji su zajedno s puhackim orkestrom izveli kolo iz opere "Ero s onoga svijeta". (Napisao Marko PERCAN; snimio Dejan ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter