Pula: Četverostruki sudar na Vodnjanskoj cesti


Dva su muškarca, vozači renault kangooa i Citroenovog kombija, ozlijeđena u sudaru četiri vozila pulskih registracijskih oznaka danas oko 17 sati na Vodnjanskoj cesti, kod skretanja za naselje Kapeleri. Vozačica fiata i vozač mercedesa u nesreći nisu ozlijeđeni, no na njihovim su vozilima vidljiva poprilična oštećenja. Pomoć je ozlijeđenim vozačima pružena u pulskoj Općoj bolnici, ali zasad nije bilo poznato jesu li teže ili lakše ozlijeđeni.

U svakom od vozila koja su sudjelovala u nesreći nalazile su se samo osobe koje su njima upravljale.

Na mjestu događaja doznajemo da je nesreću najvjerojatnije skrivio kombi tvrtke Rudan d.o.o. iz Žminja što je, krećući se iz smjera Vodnjana prema Puli, prešao na lijevu stranu kolnika kojom su se iz smjera Pule prema Vodnjanu kretali fiat i renault kangoo. Neslužbeno doznajemo da je vozačica fiata uočila da iz suprotnog smjera nailazi kombi te da unatoč punoj liniji prelazi na njezinu stranu kolnika. Da bi izbjegla sudar, vozačica se fiatom pomaknula uz desni rub kolnika, ali je kombi ipak "očešao" desnu stranu.

Taj se auto nakon kontakta s kombijem zarotirao i stražnjim dijelom udario u ogradu Auto optike te ju srušio. Kombi je, međutim, nastavio s kretanjem prema Puli pa se izravno sudario s renaultom koji se nalazio iza fiata i kretao se također prema Vodnjanu.

Kombi je u srazu odgurao renault na pristupnu cestu za naselje Kapeleri gdje se pak nalazio mercedes kojim se vozač namjeravao iz naselja Kapeleri uključiti u promet Vodnjanskom, odnosno skrenuti prema Puli. No, kangoo je udario u mercedes pa je prednji dio tog automobila srušio ogradu dvorišta i putokaz za skretanje u naselje Kapeleri.

Prednji dijelovi dvaju teretnjaka pri izravnom su se sudaru doslovce zalijepili, a teže stradavanje vozača spriječilo je otvaranje zračnih jastuka u oba vozila.

Očevid na mjestu nesreće obavili su djelatnici pulske prometne policije te se više konkretnih informacija o sudionicima i okolnostima nesreće očekuje po dovršetku očevida. (Napisala i snimila Marica KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter