Pula: Cetinski sam dovezao mercedes

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao što je i obecao Mirko Cetinski je danas u Slobodnu zonu luke Pula dovezao mercedes E 350 CDI, za koji je dan ranije njegova supruga Vinka dobila rješenje o oduzimanju. U Slobodnu zonu nam zaštitar nije dopustio ulaz.

Slobodnom zonom luke Pula raspolaže pulska Carinarnica, odnosno tamo se uz posebnu suglasnost Carinarnice može smjestiti i domaca roba, odnosno u ovom slucaju jahte i automobili u vlasništvu hrvatskih državljana, za razliku od slicnog skladišta u Šijani gdje se deponira roba stranog podrijetla.

Tako ce mercedes Vinke Cetinski, audi Q7 i audi A3, koji su registrirani na ured odvjetnika Željana Hrvatina, ali i gliser koji glasi na ime Hrvatinove supruge Romine, biti privremeno cuvani na ovoj lokaciji.

No s Mirkom Cetinskim smo uspjeli popricati na izlazu, kada se uputio prema službenom automobilu Istarske radio mreže parkiranom izvan zone.

- Što da vam kažem kada ste vi objavili potpuno pogrešne fotografije kuca koje su navodno u mojem vlasništvu. Da barem jesu moje. Jedino što ste ispravno fotografirali i objavili jesu dvije kuce mojih sinova. Mercedes sam danas najnormalnije dovezao kao što sam i obecao. Nemam se cega sramiti niti lagati. Sve ce se ubrzo završiti i onda ce se saznati istina. Ovako, za sada, svi imaju pravo pucati na nas, veli Cetinski.

Mirko Cetinski nam je na naš upit je li zaplijenjena njegova jahta St. Eufemija kazao da nije, ali i da to zapravo i nije njegova jahta.

- To je jahta od tvrtke M. C. savjetovanja u kojoj je clan uprave i gospodin Danko Koncar. Jedino je problem što ja placam leasing za tu jahtu, a gospodin Koncar je isto u tom placanju trebao sudjelovati. I nije istina, kao što on tvrdi, da nikad nije bio na toj jahti.

Inace, afera Koncar-Cetinski dosad teška 43 milijuna kuna današnjim zahtjevom Županijskog državnog odvjetništva u Puli za proširenjem istrage poprima sve vece razmjere. Državno odvjetništvo je naime zatražilo od suda da se istraži dodatnih 11 kupoprodaja zemljišta kojima je Koncarova tvrtka Kermas ulaganja oštecena za dodatnih 11,4 milijuna kuna pa se tako iznos za koji se terete Rovinjci popeo na više od 54 milijuna kuna.

Vinku Cetinski se kao i u ranijim slucajevima sumnjici da se kao direktorica Kermasa dogovorila sa Borisom Sorgom i odvjetnikom Željanom Hrvatinom, koji imaju zajednicku tvrtku za nekretnine Icarus, da za Kermas otkupljuju zemljišta po dvostruko vecim cijenama od onih koje su prodavatelji tražili a sve to da bi stekli protupravnu imovinsku korist. Odvjetništvo proširenje istrage traži jer tereti Borisa Sorga i Željana Hvatina na poticanje Vinke Cetinski na zloporabu položaja i ovlasti.

Rijec je o zemljištima cije se površine mjere u desecima tisuca kvadrata, a kupoprodaje su obavljene tijekom 2007., 2008. i 2009. godine. U vecini slucajeva prodavatelji su po cetvornom metru tražili 2,5 ili 3 eura, a Kermas im je placao 5 odnosno 6 eura po kvadratu. Nakon što bi Kermas uplatio tako uvecanu kupoprodajnu cijenu prodavatelji bi razliku izmedu tražene i stvarno placene cijene predavali odvjetniku Hrvatinu koji je, prema sumnjama istražitelja, taj novac potom dijelio s Borisom Sorgom i Vinkom Cetinski.

No, o istražnom zahtjevu državnog odvjetništva kojim se za Borisa Sorga i Željana Hrvatina traži produljenje pritvora u kojem se nalaze 39, odnosno 36 dana, ali i produljenje mjera odredenih Vinki Cetisnki kojima joj je zabranjena komunikacija s ostalim osumnjicenicima u ovoj aferi, istražni sudac odlucivat ce tek iduceg tjedna. (S. PERŠIC, M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter