Pula će se zračno povezati s Pragom

Pulski aerodrom (N. LAZAREVIĆ)
Pulski aerodrom (N. LAZAREVIĆ)

Sezona u pulskoj Zračnoj luci je na izmaku, a tijekom nadolazećih mjeseci iz Pule će se direktno moći letjeti samo prema Zagrebu. No, već su počele ozbiljne pripreme za iduću godinu, a vodstvo pulskog aerodroma najavljuje letove kojima bi se Pula povezala s brojnim europskim destinacijama. Direktor Zračne luke Svemir Radmilo veli da će od 2014. godine startati letovi iz Pule prema Pragu.

- Češka zrakoplovna kompanija Smartwings će od iduće godine u periodu od 2. lipnja do 1. listopada četiri puta tjedno povezivati Prag i Pulu zrakoplovima tipa Boeing 737-800 koji imaju kapacitet 180 sjedišta, kaže Radmilo.

- Ovo je zapravo prva ozbiljna linija nakon dvadeset godina iz Istre, a kompanija Smartwings očito je zadovoljna rezultatima koje ostvaruje u Dubrovniku i Splitu pa su ambiciozno krenuli s Pulom, veli Radmilo. Svi letovi već su objavljeni i nalaze se u prodaji na njihovim web stranicama, a povratna karta sa svim taksama košta oko 1.200 kuna, kaže Radmilo.

Sada traju pregovori s Lufthansom za Frankfurt, British  Airwaysom za London Gatwick, a u pregovorima su i s Austrian Airlinesom prema Beču, kazao je Radmilo i dodao da je izgledno da bi se u skorijoj budućnosti iz Pule moglo direktno i do Rima. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter