Pula ce povecati subvencije za Dolcevitu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Pula je najavio da ce preispitati uvjete sufinanciranja sanacije kuca u projektu "Dolcevita".

- Izrada troškovnika pokazala je da znatna sredstva idu na teret suvlasnika, stoga cemo povecati subvenciju Grada Pule, rekao je procelnik, a to je potvrdio i gradonacelnik Boris Miletic dan kasnije novinarima.

- Bez obzira na sve, projekt je izuzetno dobro prihvacen, a rado bi se ukljucili i suvlasnici objekata izvan starogradske jezgre, zakljucio je Prhat.

On kaže da ce se Grad Pula najkasnije za sedam dana ocitovati o zahtjevima suvlasnika te odluciti pristaje li na njihove uvjete. Takoder upozorava da se u ovo vrijeme teško pronalaze sredstva, no vjeruje u uspjeh projekta.

Proteklog su se tjedna suvlasnici zgrada koje su ušle u izbor za realizaciju "Dolcevite" trebali odluciti hoce li poceti sa sanacijom svojih procelja i krovišta, ali nisu donijeli odluke, naime nisu mogli odlucili hoce li pristati na obnovu i shodno tome kreditno zaduživanje. Takoder, zatražili su i dodatna pojašnjenja o pojedinim stavkama troškovnika te uvjeta sufinanciranja.

Suvlasnici bi, naime, po sadašnjem troškovniku trebali izdvojiti pozamašan iznos za sanaciju svoje zgrade, bez obzira na to što je velik dio novca za obnovu osiguran i iz sredstava spomenicke rente, proracuna Grada Pule i Turisticke zajednice.


Podijeli: Facebook Twiter