Pula će biti domaćin Svjetskog prvenstva u plesu

(D.MEMEDOVIC)
(D.MEMEDOVIC)

Pulski plesni studio Art Dance sudjelovao je na Svjetskom prvenstvu u plesu "15. IDF World Championship in Modern Dance Sport", koje se od 31. svibnja do 4. lipnja održavalo u Pecsu u Mađarskoj. Art Dance je sudjelovao na natjecanju s ukupno 45 plesačica različitih dobi koje su se natjecale u različitim dobnim kategorijama i disciplinama. Sveukupno su nastupili s 22 koreografije, od čega su osam koreografija izvele solistice, tri su bile dueti, a 11 su bile grupne koreografije, rekla nam je po povratku  Tatjana Samuele Ban, voditeljica plesnog studija Art Dance.

- S ponosom možemo reći da smo osvojili 13 medalja, i to od prvog do desetog mjesta. Zadovoljni smo postignutim rezultatima s obzirom da je konkurencija bila na zavidnoj razini. U nekim kategorijama su bile čak 52 koreografije i trebalo je proći predkvalifikacije, kvalifikacije, polufinala i finala, tako da su cure morale plesati u nekim kategorijama i po četiri puta, a u nekima po tri ili dva puta. Njihov je uspjeh utoliko veći što su nastupile u konkurenciji s ukupno 1.600 plesača i plesačica iz 30 zemalja svijeta. Bilo je prilično teško i naporno konkurirati ostalima, ali uspjeli smo i zadovoljni smo postignutim, istaknula je Samuele Ban.

Plesači su predahnuli jedino prilikom otvorenja natjecanja, a sve ostale dane proveli su u dvorani, od jutra do kasno u noć, umorni, ali ipak sretni. S obzirom na ogroman broj koreografija, a bilo ih je oko pet tisuća, natjecanje je bilo podijeljeno na tri pozornice kako bi se u isto vrijeme mogle natjecati različite kategorije. Različite kulture i narodi, plesači svih stilova plesa, šarenilo kostima, i onaj žar za uspjehom, sve se to, kaže Samuele Ban, moglo vidjeti u ta četiri dana. Za pulske je plesačice ovo bilo 11. Svjetsko prvenstvo na kojem su sudjelovale s uspjehom.

Slijedeće godine, ali i 2019., Svjetsko prvenstvo u modernom plesu stiže u naš grad budući da će upravo Pula biti domaćin jedne ovakve značajne manifestacije, što je iznimna čast, a sve možemo zahvaliti upravo plesnom studiju Art Dance, odnosno njegovom KUD-u "TASA".

- Osim Svjetskog prvenstva, u ovoj školskoj plesnoj godini bili smo na Europskom prvenstvu u Brnu u Češkoj i osvojili smo dva prva mjesta, jedno drugo mjesto i jedno treće mjesto, na Euro Show Dance Fest-u u Kanjiži u Srbiji gdje smo osvojili prvo, drugo i treće mjesto u različitim kategorijama, te na International dance openu u Zagrebu gdje smo osvojili jedno prvo mjesto u kategoriji solistica i dva druga mjesta. Svi koji žele vidjeti naš rad i koreografije koje su bile izvedene na Svjetskom prvenstvu mogu doći u INK 19. lipnja u 20 sati gdje ćemo, već tradicionalno, zatvoriti svoju ovogodišnju plesnu sezonu predstavljanjem javnosti svega onoga što su naši polaznici stvarali i uvježbavali tijekom godine, poručila je Samuele Ban. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter