Pula: Čak 70 zahtjeva za premještaj u drugu školu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon predupisa, prema podacima Službe za opću upravu i društvene djelatnosti Ureda državne uprave Istarske županije, za polazak u prvi razred školske godine 2014./15. u deset pulskih osnovnih škola zasad je predupisano 559 djece.

Istovremeno, predana su 22 zahtjeva za prijevremeni upis djeteta te 15 za odgodu polaska u školu. Broj nije konačan, budući da se pojedinci još uvijek upisuju.

Za upis u ovu školsku godinu, na popisu kojim raspolaže Ured državne uprave za Grad Pulu, ima 606 djece, no kako doznajemo iz Službe za opću upravu i društvene djelatnosti, provjerom je ustanovljeno da je određeni broj roditelja odselio. Broj trenutno predupisane djece gotovo je izjednačen s lanjskim.

Zasad je, prema dostavljenim podacima, u Osnovnu školu Stoja predupisano 55 djece, a predan je i jedan zahtjev za prijevremeni upis. Za pohađanje škole Kaštanjer predupisano je 50 djece uz pet zahtjeva za prijevremenim polaskom.

U Osnovnoj školi Veli Vrh predupisano je 54 djeteta te još 14 za područnu školu Štinjan, a u školi Monte Zaro predupisano je 30 djece te još dva zahtjeva za prijevremeni upis, dok prednjači škola Vidikovac sa 72 predupisana i šest zahtjeva za prijevremenim polaskom u školu.

Na jesen bi u školu Šijana prema sadašnjim podacima trebala krenuti 63 prvašića te još 12 u njenim područnim školama, Muntiću i Valturi. U školi Centar predupisano je 38 učenika, Tone Peruška 55 i tri prijevremena. Ukupno bi Talijansku osnovnu školu Giuseppina Martinuzzi trebalo, prema sadašnjim podacima, pohađati ukupno 70 učenika, uključujući jedan zahtjev za prijevremeni upis te osmero djece iz drugih općina. Škola Veruda zasad ima 70 predupisane djece od kojih tri iz Općine Medulin (Pješčana Uvala, Vintijan) te četiri sa zahtjevom za prijevremeni upis.

U Uredu državne uprave još ne raspolažu podacima o broju predupisane djece za pohađanje Privatne osnovne škole Jurja Dobrile. Ukupno, dosad je zaprimljeno čak 70 zahtjeva za premještaj u drugu školu, izvan upisnih područja Grada Pule.

Zahtjeve za prijevremeni upis ili odgodu, roditelji mogu predati do konca veljače. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter