Pula: Busom besplatno do groblja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako su, zbog plinofikacije, Puljani ove godine umalo ostali bez besplatnih autobusa do gradskog groblja, uprave Monte Gira i Pulaprometa ipak su uspjele naci kompromisno rješenje te gradanima osigurati adekvatan prijevoz.

Dok traju radovi na okolnim prometnicama, za izbjegavanje ocekivanih prometnih gužvi i cepova možda bi bilo najbolje da se gradani za posjetu groblju oslone što je više moguce na javni gradski prijevoz.

Besplatni autobusi ce prometovati 31. listopada i na blagdan Svih svetih 1. studenog. Vozit ce svakih pola sata - od 8.30 do 11 te od 15 do 18 sati, i to na relaciji Gradsko groblje - Splitska (stajalište kod hotela Riviera) - Gradska knjižnica - Giardini - Zagrebacka - Mletacka - Trg Republike - Maruliceva - Nazorova - Trg republike - Dalmatinova (tržnica) - Smareglina - Giardini - Istarska - Flavijevska (stajališta kod Arene i ljekarne na Punti) - 43. istarske divizije (autobusni kolodvor) - Gradsko groblje.

Pulapromet je od 25. listopada uspostavio i liniju 4a, koja u odredeno vrijeme prometuje na relaciji Veli Vrh - Valkane - Gradsko groblje. Vrijeme tocnih polazaka dostupno je na internetskim stanicama Pulaprometa ili broju telefona 501-973.

"U suradnji s policijom pokušat cemo što bolje regulirati promet oko groblja", veli Darko Buršic, direktor Monte Gira, i dodaje da ce veliki dio biti usmjeravan sa zaobilaznice kroz šumicu.

Zamolio je gradane da se pridržavaju uputa djelatnika Monte Gira i policajaca da bi groblju moglo pristupiti sa što manje zastoja. To je vrlo bitno kada se zna da pulsko groblje u vrijeme Svih svetih posjeti više od sto tisuca posjetitelja iz Pule, Istre i inozemstva.

Buršic veli i da je uredenje gradskog groblja za predstojece blagdane pri kraju - završena je sadnja cvijeca, ureduju se staze, zidovi, oplocnici, a mnogo je ljudi vec uredilo grobove svojih najmilijih. I ove godine, 1. i 2. studenog, groblje ce biti otvoreno dan i noc, a red i mir osiguravat ce cuvarska služba.


Podijeli: Facebook Twiter