Pula: Bus ostao bez kotača i ozlijedio vozačicu auta

Nakon što je izgubio kotače autobus se zaustavio na stotinjak metara udaljenom ugibalištu
Nakon što je izgubio kotače autobus se zaustavio na stotinjak metara udaljenom ugibalištu

S autobusa mercedes riječke tvrtke Autotrans na liniji Zagreb - Pula otpao je zadnji lijevi kotač koji je potom pogodio toyotu corollu čija je vozačica hospitalizirana. Nesvakidašnja nesreća dogodila se oko 12.30 sati tristotinjak metara prije raskrižja za pulsku zračnu luku, na cesti Loborika - Pula. Autobus je vozio prema Puli.

U trenutku nesreće u autobusu riječkih registracijskih oznaka bilo je pet putnika, koji kao ni vozač nisu ozlijeđeni, a do Pule su prebačeni drugim autobusom. Da budemo precizniji, autobusu je otpao zadnji lijevi dupli kotač. Naime, autobus na zadnjoj osovini ima ukupno četiri kotača, po dva sa svake strane.

Zanimljivo je da je autobus, nakon što mu je otpao kotač, klizio stotinjak metara po desnoj kolničkoj traci, a vozač ga je na koncu uspio zaustaviti na autobusnom ugibalištu. Kotač koji je udario u toyotu corollu pulskih oznaka (koja se kretala prema Loboriki) odbio se u šikaru, dok je drugi nastavio "vožnju" do ulaza u obližnju kamenoklesarsku radionicu. Osim kotača autobusu je otpao i blatobran, a na cesti je policija uspjela pronaći i jedan od vijaka koji su osiguravali kotače. Toyota se pak nakon udara u kotač zaustavila na desnoj kolničkoj traci.

Vozač autobusa Milan Brdar (51) iz Pule kaže da mu se ovako nešto u njegovoj 20-godišnjoj karijeri nije dogodilo.

"Pogledao sam u retrovizor i vidio da nema kotača. Tada sam se uspio skloniti sa strane na ugibalište. Kotač je udario u automobil, a vozačicu je odvezla hitna pomoć", rekao nam je Brdar.

Nazvali smo tvrtku Autotrans u Rijeci te nam je gospođa Gordana Grujić, koja je nadležna za odnose s javnošću, obećala na poslati izjavu o nesreći, međutim to nije učinila. Tako smo ostali uskraćeni za nekoliko možda vrlo bitnih informacija. Moguće je da su nedavno ti kotači skidani radi zamjene guma ili popravka pa da svi vijci nisu vraćeni natrag i dobro pričvršćeni, a nije isključeno ni da ih je netko možda namjerno odvidao...

Sreća u nesreći je da je vozač autobusa nakon što su mu otpali kotači ostao priseban i što je uspio autobus zaustaviti i skloniti u stranu. Još je veća sreća da se autobus nije prevrnuo ili pak prešao u suprotnu kolničku traku i udario u vozila iz suprotnog smjera. (Srećko PERŠIĆ; snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter